Deze bladerdeegrolletjes met spinazie en feta bedacht ik, omdat ik nog een rol bladerdeeg in de koelkast had liggen die op moest. Ook had ik nog spinazie en feta liggen, dus was al snel besloten dat ik het bladerdeeg daarmee ging vullen. 

Ik had al vaker pizzarolletjes gemaakt, maar met bladerdeeg doe ik dat eigenlijk bijna nooit. Waarom? Geen idee, want het is super lekker! Ik maak wel vaak mini quiches van bladerdeeg. Dat is ook zo lekker snel en eenvoudig en altijd weer even smakelijk. Maar deze keer dus bladerdeegrolletjes. En dat viel verrassend goed uit. Hoewel ik alles met feta al snel lekker vind :-)

Clafoutis klinkt je mogelijk wel bekend in de oren. Het is een Frans gebakje met kersen wat als dessert wordt gegeten. Op internet kom je ook veel recepten tegen waarbij de kersen vervangen zijn door een andere vrucht. Maar als je het in Frankrijk over een clafoutis hebt, dan heb je het echt over een gebakje met kersen. Vervang je de kersen dan mag je het woord clafoutis niet meer in de mond nemen en wordt het een flaugnarde.

Door de hoge temperaturen deze zomer rijpen de pruimen erg snel dit jaar. Van de overbuurvrouw kreeg ik een flinke schaal met pruimen, dus dat betekende dat ik aan de slag moest in de keuken. Ik had nog niet eerder flaugnarde met pruimen gemaakt, maar hij is heel erg lekker geworden! En bij deze dus het recept.

De afgelopen tijd is het prachtig zomers weer geweest. Uitgerekend op de dag dat het even wat minder is, besluit ik een barbecue recept te plaatsen. Maar dat is helemaal geen probleem, want de vooruitzichten zien er prima uit dus die barbecue mag snel weer voor de dag komen. Daarom wordt het ook weleens tijd om de hoeveelheid barbecue recepten op mijn blog uit te breiden. Je zou namelijk bijna de indruk krijgen dat wij bijna nooit barbecueën, maar het tegendeel is waar.

Het liefst ga ik voor de wat uitgebreidere barbecue-sessies. Wij zien de barbecue eigenlijk vooral als een verlengstuk van de keuken. Ik zal niet zeggen dat het nooit voorkomt, maar over het algemeen zijn wij niet van de gemiddelde Nederlandse barbecue waarbij veel te veel vlees voor de dag komt en je overladen wordt met stokbrood en sauzen.

Er stond al een hele tijd een recept voor geroosterde paprikasoep op mijn blog, maar daar was ik al een tijdje niet helemaal tevreden over. Toen ik een poosje geleden geroosterde paprikasoep maakte als onderdeel van een tapasmenu, besloot ik de soep in een heel nieuw jasje te steken. Het was even puzzelen naar de smaak die ik zocht, maar ik heb hem gevonden.

Om de geroosterde paprika beter tot zijn recht te laten komen, heb ik deze keer geen tomaten meer gebruikt. Ik vind dat persoonlijk toch afbreuk doen aan de typische geroosterde paprika-smaak. Ik besloot er verder zo min mogelijk aan toe te voegen. Soms is less echt more. Ik gebruik geroosterde paprika uit pot zodat de soep lekker snel klaar is. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen zelf eerst rode paprika's te roosteren.

Ik ben er nog niet helemaal uit of ik deze salade nu het lekkerst vind als maaltijdsalade, als voorgerecht of als bijgerecht (bijvoorbeeld bij de barbecue!). Eigenlijk kan het alle drie heel goed. Als je hem als maaltijdsalade eet, mag de portie natuurlijk wat royaler zijn. Dan heb je voor 2 personen hier ruim voldoende aan. Maak je de salade als voor- of bijgerecht dan denk ik dat je hier met vier personen prima van kan eten.

Zoals je in de bereidingswijze kunt lezen, is het aan te raden taugé even onder te dompelen in kokend water. Deze kunnen namelijk schadelijke bacteriën zoals Salmonella of E.Coli bevatten. Door het onderdompelen maak je deze bacteriën onschadelijk. Zeker even doen dus. Dat geldt overigens ook voor andere kiemgroenten die je rauw eet. Om er voor te zorgen dat ze wel knapperig blijven kun je ze het beste daarna meteen met koud water afspoelen.