Met deze mummies van knakworstjes is het lekker griezelen op je bord! Ik was ze al vaak tegengekomen op internet, maar had ze nog nooit zelf gemaakt. Nu het weer bijna Halloween is vond ik het de perfecte gelegenheid om ze ook zelf eens te maken.

Ook al zien ze er ingewikkeld uit, ze zijn eigenlijk super simpel om te maken. Je moet even een beetje geduld hebben bij het wikkelen, maar daarna hoeven ze alleen nog maar de oven in en ... smullen maar!

Zoals beloofd voortaan op dinsdag een Q&A!

Ik was blij verrast met het aantal vragen dat ik toegezonden kreeg. Het kan daardoor zijn dat je jouw vraag er nog niet tussen staat. Niet getreurd, ik ga ze allemaal nog beantwoorden!

En intussen mag je natuurlijk gewoon weer nieuwe vragen insturen.
Emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In de originele stroganoff zit geen tomaat, maar in Nederland gebruiken we dat eigenlijk vrijwel altijd in een stroganoff. Waarom? Geen idee, maar lekker is het wel. Dus ook in mijn stroganoff zit tomaat.
Vaak wordt er gebruik gemaakt van wodka of cognac, maar ik maakte mijn stroganoff met worchestersaus. Let op met doseren, want het kan snel overheersen!

Ik maakte er runderreepjes en gebakken aardappeltjes bij. Eenvoudig, maar wel heel lekker. En het past wat mij betreft ook heel goed bij dit gure herstweer.

Pompoen, ik word er blij van ik kan niet anders zeggen. Zeker nu het weer echt omgeslagen is naar herstweer eet ik het heel graag.

Je kunt vrijwel alles van de pompoen gebruiken. De bloemen kun je op dezelfde manier gebruiken als de courgettebloemen (dat heb ik overigens nog nooit zelf geprobeerd), de pitten kun je roosteren en met het vruchtvlees kun je ook alle kanten op. Van sommige pompoenen kun je zelfs de schil gebruiken.

Ik maakte voor jou drie recepten met pompoen. Ik heb alleen de flespompoen gebruikt, omdat ik deze soort zo heerlijk zoet en vol van smaak vindt. Maar dat is natuurlijk gewoon een kwestie van smaak.

Dat chips niet erg gezond is, dat is bij iedereen wel bekend. Het bevat veel kcal, zelfs de light variant (want ondanks dat daar minstens 30% minder vet in zit, wordt dit vervangen door iets anders - koolhydraten en eiwitten - waardoor het uiteindelijk maar zo'n 10% in kcal verschilt met 'gewone' chips).

Daarom vond ik het weleens tijd worden voor een veel gezondere variant: pompoenchips uit de oven. Ze zullen niet super knapperig worden, maar dat doet echt niks af aan de smaak. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar het is echt heel erg lekker!