Deze Italiaanse tomatensaus maak je in een handomdraai en is zóveel lekkerder dan tomatensaus uit een potje. Hij is heerlijk voor bij de pasta of om gehaktballetjes in te smoren. Ook kun je hem heel goed gebruiken als basis voor op de pizza.

Wil je hem wat pittiger, voeg dan wat chilipoeder of pittige paprikapoeder toe. Gebruik je de saus bij een gerecht met vis, dan is het ook ontzettend lekker om er enkele kappertjes aan toe te voegen.

Soms heb je van die dagen dat de maaltijd vooral niet te ingewikkeld moet zijn. Deze wokschotel is daar een perfect voorbeeld van. Als je nog wat gekookte aardappels over hebt van gisteren, dan kun je ze hierin heel eenvoudig verwerken. Zonde om weg te gooien!

Verse spinazie kun je gewassen en ongewassen kopen. Heb je gewassen spinazie dan adviseer ik deze toch nog even goed om te spoelen, want de ervaring leert dat er ook dan toch nog regelmatig wat zand in achter is gebleven.

De Tasty vond plaats op 11 en 12 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Het is een culinair lifestyle evenement voor iedereen met een passie voor koken, lekker eten en drinken. Dat kon ik dus niet aan me voorbij laten gaan!

Om 11.00u ging de hal open, maar we waren aan de vroege kant. Voordeel daarvan was wel dat we redelijk vooraan in de rij stonden. De geur van houtskool kwam ons al tegemoet tijdens het wachten, dus dat was een goede binnenkomer. Stipt 11.00u mochten we naar binnen.

We kregen een tas van Smulweb (die zouden we vast wel nodig gaan hebben!) en een plattegrond. Onze eerste workshop (Ravioli maken) begon al om 11.15u dus we besloten eerst even te kijken waar de Neff kookstudio zich bevond. De workshop zat helemaal vol, dus het was er behoorlijk druk. Ze liepen iets uit met de voorbereidingen dus wachten we geduldig tot we een werkplek mochten uitkiezen.

De kruidnoten en allerlei andere heerlijkheden liggen alweer een aantal weken in de winkels. Maar wat mij betreft gaat er niets boven zelfgemaakte kruidnootjes. De geur in het huis wanneer ze in de oven liggen vind ik heerlijk. Het geeft zo'n fijn knus sfeertje.

Wist je dat kruidnoten zelf maken echt zo moeilijk niet is. Ze hoeven ook maar een kwartiertje in de oven, dus waar wacht je nog op?
Let er wel op dat je ze ongeveer even groot maakt, anders zullen sommige nootjes nog niet gaar zijn terwijl andere juist knetterhard worden.

Ik houd de grote van een 20 cent muntje aan. Je hebt dan niet al te grote kruidnoten, maar je kunt er wel meer uit dezelfde hoeveelheid deeg halen. Je kunt ze ook wat groter maken, maar dan zou ik ze wat langer in de oven doen anders kunnen ze nog wat zacht van binnen zijn. Ik heb ze liever lekker knapperig.

We gaan gewoon lekker door met de Q&A's!
Ik heb weer een aantal vragen en antwoorden voor je op een rijtje gezet.

Misschien inmiddels een beetje overbodig, maar ik zeg het er toch nog een keer bij. Heb jij nog kookvragen of andere voedingsgerelateerde vragen, geef ze dan door en lees het antwoord terug in één van de volgende Q&A's.

Veel leesplezier en tot de volgende Q&A.
Oh en volgende week wordt het toch echt tijd voor een andere foto. Het zomerse weer heeft het land inmiddels toch wel echt verlaten...