Deze Indonesische gehaktballetjes zijn heerlijk in combinatie met rijst en pittige sperzieboontjes, een kruidig groentegerecht of een lekker frisse salade.

Ook als borrelhapje is dit een aanrader. In dat geval zou ik de balletjes wat kleiner maken, dan in het recept beschreven staat.
Of wat dacht je van een lekker gehaktballetje op brood? Keuze genoeg zou ik zeggen.

Ze lenen zich ook prima om na bereiding in te vriezen. Altijd handig om achter de hand te hebben, wanneer je een keer weinig tijd hebt om te koken.

Vorige week stond er geen Q&A online, maar deze week zoals gebruikelijk op dinsdag wel weer!
De foto heb ik inmiddels ook maar aangepast, want de vorige foto paste niet meer bij de tijd van het jaar.

Hopelijk brengen de antwoorden jullie weer een stukje verder op weg.
Vragen mogen natuurlijk ook nog steeds ingestuurd worden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ik wens jullie veel leesplezier.

Deze hete kip staat in no time op tafel. Erg lekker om te serveren met wat witte rijst en schijfjes komkommer. De frisse komkommer is een goede tegenhanger voor de pittigheid van de kip.

Ik heb 2 theelepels sambal gebruikt toen ik het gerecht maakte. Nu ben ik een liefhebber van pittig eten, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Wil je het iets milder gebruik dan maar 1 theelepel sambal of laat het zelfs helemaal weg. Ook dan heb je een smakelijk kipgerecht!

Fattoush is een heerlijke Libanese broodsalade met heel veel verse groenten en kruiden. Een lekkere aanvulling op je maaltijd, maar ook zeker een aanrader als lunch.

In de dressing zit onder andere sumak. Sumak is een poeder met een scherp zure smaak en wordt vaak gebruikt in Oosterse gerechten.

Ik kocht deze bij een grotere Jumbo bij ons in het dorp. Bij grotere supermarkten is het redelijk goed verkrijgbaar en ook in toko's kun je het kopen. Het kan dus even zoeken zijn, maar het is echt de moeite waard.

Zin in wat lekkers in het weekend? Maak dan nu alvast deze speculaasbrokken. Ik vind ze zelf het lekkerst wanneer ze een dag of twee in de koektrommel gezeten hebben, zodat ze lekker krokant geworden zijn.

Je kunt het deeg ook al een paar uur (of zelfs een dag) voor het afbakken kneden en wegzetten tot gebruik (in de koelkast). Dat is geen enkel probleem, want zo kunnen alle smaken goed intrekken.

Na het bakken wil je misschien het liefst meteen aanvallen, maar het deeg zal nog zacht zijn als het uit de oven komt. En lekker knapperig en krokant is hij toch het lekkerst dus eerst even af laten koelen!