Het is bijna Pasen en dat betekent dat we weer met zijn allen massaal aan de eieren gaan. Over waar deze traditie vandaan komt, doen op internet verschillende verhalen de ronde. Zo zou het symbool staan voor het herrijzen van Jezus uit de dood. Maar er wordt ook geschreven dat het een Germaanse traditie is. Vroeger zouden op akkers eieren begraven worden zodat de akkers weer vruchtbaar zouden worden.
Hoe het ook zij, een ei hoort er bij!

Eieren zijn bijzonder veelzijdig. Je kunt er echt vanalles mee: koken, bakken, pocheren noem maar op. En je kunt het ook nog eens in hartige en zoete gerechten gebruiken.
Ik vond het leuk om nog wat meer informatie bij elkaar te verzamelen over het ei en daarom zette ik deze 5 ei-feitjes voor jou op een rij.

Sinds een maand of twee heb ik een slowcooker en ik ben er echt zo ontzettend blij mee. Ik heb hem gekocht, omdat we onze keuken aan het verbouwen zijn en ik sinds dit weekend een paar weken zonder keuken zal moeten doorkomen. Een slowcooker leek me ideaal aangezien deze op stroom werkt.

Ik heb hem inmiddels een paar keer uitgeprobeerd en ik kan me geen leven zonder meer voorstellen :-) Voorheen maakte ik stoofgerechten in mijn gietijzeren braadpan, maar tegenwoordig doe ik dit ook vaak in de slowcooker. Het voordeel is namelijk dat je er geen omkijken naar hebt, terwijl ik in mijn gietijzeren pan op het vuur toch regelmatig even moet roeren om aanbakken te voorkomen zelfs als hij op het allerkleinste vuurtje stond.

Hou je van tonijn en van tosti, dan is tuna melt echt iets voor jou. Het is namelijk een tonijn tosti! Dat klinkt toch al meteen goed niet dan? Ik gebruikte Turks brood, want daar had ik nog een restje van liggen. Als brood wat ouder is en niet meer zo lekker is om zo op te eten, dan is tosti altijd de perfectie oplossing als je het mij vraagt. Weggooien vind ik zonde en tosti vind ik heel lekker, win win dus :-) Maar als je geen Turks brood in huis hebt dan is gewoon brood natuurlijk een prima alternatief.

Bij de Turkse supermarkt kocht ik een pot paprikapasta. Ik koos voor een pittige variant (aci), maar er was ook een milde variant (tatli) verkrijgbaar. Is er nou geen Turkse supermarkt in de buurt, dan zou je het ook nog in de grotere supermarkt kunnen proberen. De pasta die ik gebruikte is van het merk Öncü, maar er zijn nog veel meer merken dus kijk gewoon wat je kunt vinden.

Tot drie weken geleden had ik nog nooit van ponzu gehoord. Ik kwam dit product tegen op de Huishoudbeurs. Al enkele jaren is dit een vaste jaarlijks uitstapje van een vriendin en mij. Eigenlijk houd ik helemaal niet zo van drukte, maar hier kunnen we ons altijd prima vermaken en het is ook een goede gelegenheid om ruimschoots bij te kunnen kletsen.

Vooral de foodhal is onze favoriet. Vaak kun je hier de nieuwste producten proeven en zo kennis maken met nieuwe dingen. Zo ook met ponzu van Kikkoman, een combinatie van sojasaus, azijn en sinaasappel. Het geeft een heerlijke frisse smaak aan salades. Overigens is dit geen gesponsord artikel, ik was gewoon aangenaam verrast door de smaak!

Het is alweer een tijd geleden dat ik een nieuw soeprecept geplaatst heb. En dat is niet omdat ik niet van soep hou. Sterker nog, ik vind het heerlijk. Ik eet soep met name als lunch (met wat brood of een salade), maar soep wordt natuurlijk ook vaak als voorgerecht gegeten. Met deze currysoep met paksoi worden de zintuigen alvast lekker geprikkeld!

Ik heb voor de soep een kant en klare currypasta gebruikt. Deze zijn vaak wel erg zout, dus dat doe ik niet te vaak. Ik gebruik altijd de Massaman currypasta van het merk Cock. Die vind ik qua smaak gewoon erg goed en hij is ook lekker pittig.