De één vindt Valentijn commerciële onzin, de ander vindt het een mooi moment om een geliefde te laten weten hoeveel diegene voor iemand betekent. Ben jij iemand die op Valentijn graag de keuken in duikt voor een persoonlijke verrassing, dan kun je met deze recepten wellicht nog wat inspiratie op doen.

En mocht je nou niets aan Valentijn doen, dan bewaar je ze toch gewoon voor een andere keer. Want eerlijk is eerlijk, of het nou Valentijn is of niet, iets lekkers maken is altijd leuk toch.

Deze vijf recepten verschenen vorig jaar al op mijn blog, maar ik had ze nog niet eerder op een rijtje gezet.

1. Brigadeiros


Deze chocoladeballetjes worden ook wel brigadeiros genoemd en zijn een van oorsprong Braziliaanse lekkernij. Het recept voor deze balletjes vind je hier.

2. Chocoladecake met kersen


Chocolade en kersen zijn echt de perfecte match. Ik gebruikte een standaard cake recept en voegde daar wat cacaopoeder en kersen aan toe. Nieuwsgierig naar het recept, kijk dan snel hier.

3. Gevulde aardbeien


Deze gevulde aardbeien zijn een heerlijk alternatief voor 'bij de koffie', maar ook als aanvulling op een lekker ontbijtje of lunch zijn ze zeker de moeite waard. Het recept vind je hier.

4. Jamkoekjes met chocolade


Jamkoekjes met chocolade zijn heel eenvoudig te maken en zelfs zonder jam en zonder chocolade ook heel lekker. Of wat dacht je van de jam vervangen door chocolade hazelnootpasta... ik roep maar wat hoor. Het recept vind je in ieder geval hier.

5. Pindarotsjes


En last but not least. Pindarotsjes. Wist je dat die echt super eenvoudig zelf te maken zijn? En je kunt ze ook nog eens opleuken zoals je op de foto ziet. Zo zijn ze hartstikke Valentijn-proof. En ook daarvan heb ik natuurlijk het recept voor je. Kijk hier verder.