Met deze mummies van knakworstjes is het lekker griezelen op je bord! Ik was ze al vaak tegengekomen op internet, maar had ze nog nooit zelf gemaakt. Nu het weer bijna Halloween is vond ik het de perfecte gelegenheid om ze ook zelf eens te maken.
Ook al zien ze er ingewikkeld uit, ze zijn eigenlijk super simpel om te maken. Je moet even een beetje geduld hebben bij het wikkelen, maar daarna hoeven ze alleen nog maar de oven in en ... smullen maar!
Aantal mummies: 10
Bereidingstijd: 30 minuten
Dit heb je nodig:
Ingrediƫnten:
10 knakworstjes
4 plakjes bladerdeeg
20 kruidnagels (voor de oogjes)
Keukenbenodigdheden:
oven
En zo maak je het:
- Laat het bladerdeeg een beetje ontdooien zodat het niet breekt bij het wikkelen
- Verhit de oven voor op 180 graden
- Dep de knakworstjes droog met keukenpapier
- Snijd het bladerdeeg in dunne reepjes
- Omwikkel ongeveer 2/3 van het knakworstje met deeg. Laat dan een klein stukje open en omwikkel het laatste stukje ook nog met deeg zodat je een soort tulbandje krijgt
- Leg de mummies op een bakplaat en bak ongeveer 20-25 minuten in de oven tot het bladerdeeg goudbruin is
- Maak twee oogjes van de kruidnagel (wel even verwijderen voor het opeten!)
- Griezel en eet smakelijk!