Dat chips niet erg gezond is, dat is bij iedereen wel bekend. Het bevat veel kcal, zelfs de light variant (want ondanks dat daar minstens 30% minder vet in zit, wordt dit vervangen door iets anders - koolhydraten en eiwitten - waardoor het uiteindelijk maar zo'n 10% in kcal verschilt met 'gewone' chips).
Daarom vond ik het weleens tijd worden voor een veel gezondere variant: pompoenchips uit de oven. Ze zullen niet super knapperig worden, maar dat doet echt niks af aan de smaak. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar het is echt heel erg lekker!
Aantal porties: 2
Bereidingstijd: 30 minuten
Dit heb je nodig:
Ingrediƫnten:
200 gram flespompoen
een beetje olijfolie
versgemalen zeezout
versgemalen chilivlokken
Keukenbenodigdheden:
oven
mandoline (optioneel)
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snijd met een mandoline of met de hand dunne plakjes van de pompoen (ik gebruikte een mandoline met een ribbel-mesje)
- Druppel wat olijfolie over de plakjes en schep even goed om zodat alle plakjes van wat olie zijn voorzien
- Leg de plakjes op een vel bakpapier op de bakplaat (of gebruik een siliconenmatje) en zorg ervoor dat de plakjes elkaar niet bedekken
- Strooi er wat zeezout en chilivlokken over
- Bak gedurende ongeveer 10-15 minuten in de oven en draai ze daarna om, bak ze daarna nogmaals ongeveer 10 minuten (hou ze goed in de gaten om te voorkomen dat ze aanbranden, haal ze eventueel al eerder uit de oven als ze te donker worden)
- Doe de chips in een schaaltje en dien bij voorkeur warm op
- Eet smakelijk!