Kamper steur is een gerecht met een bijzonder verhaal. Of het waar is, geen idee, maar een grappig verhaal is het wel.

De stad Kampen zou bezoek ontvangen van een bisschop en men wilde hem een prachtig feestmaal voorzetten.  Er werd een grote steur gevangen en ze dachten dat ze daar wel indruk mee zouden maken. Helaas werd het bezoek uitgesteld vanwege ziekte van de bisschop. Omdat men dacht nooit meer zo'n grote steur te zullen vangen, werd besloten de steur een zilveren belletje om te binden en terug te zetten. Op deze manier zouden ze hem later weer terug kunnen vinden. Zoals je misschien al zult vermoeden werd de steur nooit meer teruggevonden... Uit nood ontstond het gerecht kamper steur dat gemaakt werd van eieren, geserveerd met een mosterdsaus.

Ik vond het zo'n grappig verhaal dat ik vond dat dit gerecht echt een plekje moest krijgen op mijn blog.


Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 15 minuten

Dit heb je nodig:
Ingrediënten:
3 eieren
30 gram boter
30 gram bloem
300 ml groentebouillon (koud!)
2 flinke theelepels mosterd
verse peterselie
verse bieslook

Keukenbenodigdheden:
2 steelpannetjes
garde

En zo maak je het:

  • Kook de eieren  in ongeveer 8 minuten hard
  • Maak intussen de mosterdsaus:
  • Verwarm de boter in een steelpan
  • Voeg de bloem onder continu roeren toe tot een egale massa is ontstaan
  • Zet het vuur laag en blijf een paar minuten roeren zodat de bloem gaart
  • Voeg dan de groentebouillon in delen toe en roer met een garde totdat er wederom een egale massa is ontstaan
  • Breng op smaak met mosterd
  • Snijd de bieslook en peterselie fijn en voeg deze toe aan de saus
  • Pel de eieren en snijd ze door midden
  • Schep de saus op een bord en leg daar de eieren op met de bolle kant naar boven
  • Eet smakelijk!