Als ik iets lekker vind, dan is het wel pizza. Uiteraard wel zelfgemaakte, want van die diepvriespizza's word ik alles behalve blij. Maar erg gezond is pizza natuurlijk niet. De pizza met een bodem van bloemkool is daarom al tijden een hit, omdat er veel minder kcal in zitten dan in een gebruikelijke pizza. (Al blijft de kaas natuurlijk wel het caloriebommetje van de pizza....)

Maar... dat moet toch ook met pompoen kunnen, dacht ik bij mezelf. En dus dook ik de keuken in om dit eens uit te proberen. Het resultaat mag er zeker zijn! De zoete smaak van de pompoen combineert heerlijk met het hartige van de kaas. Uiteraard kun je naar hartelust variƫren wat je er op doet.


Aantal personen: 2
Bereidingstijd:

Dit heb je nodig:
Ingrediƫnten:
300 gram flespompoen
50 gram Parmezaanse kaas
30 gram geraspte kaas (jonge Goudse)
1 ei
4 eetlepels gezeefde tomaten
1/4 rode paprika, in blokjes
1/4 gele paprika, in blokjes
Italiaanse kruiden
versgemalen vierseizoenenpeper
verse basilicum

Keukenbenodigdheden:
rasp
oven

En zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Rasp de pompoen en de Parmezaanse kaas en doe deze samen in een schaal
  • Voeg het ei toe en breng op smaak met versgemalen vierseizoenenpeper
  • Meng goed door elkaar
  • Maak op een bakplaat met bakpapier (of siliconenmatje) twee hopen van het pompoenmengsel
  • Druk deze plat en maak er een ronde vorm van (dikte ongeveer 1,5 tot 2 cm)
  • Bak gedurende ongeveer 20-25 minuten in de oven totdat de pizzabodem licht bruin gekleurd is
  • Haal uit de oven en besmeer de bodems met de gezeefde tomaten
  • Strooi er wat Italiaanse kruiden over en beleg vervolgens met de paprika en overige geraspte kaas
  • Doe de pizza terug in de oven en bak voor nog ongeveer 10 minuten af
  • Haal uit de oven en bestrooi met verse basilicum
  • Eet smakelijk!