Toen ik inspiratie opdeed voor pompoenrecepten kwam ik rösti van aardappel en ui tegen met daarin een klein beetje pompoen verwerkt. Klonk goed, maar ik vond dat pompoen daardoor toch wat te weinig eer kreeg. Daarom maakte ik er mijn eigen variatie van zònder aardappel maar mèt veel pompoen.
Doordat er geen aardappel verwerkt is in deze rösti is hij heel geschikt wanneer je koolhydraatarm eet. Of wanneer je, net zoals ik, gewoon heel erg van pompoen houdt.

Lekker met bieslookkwark gemaakt van jawel.. een beetje kwark met daar verse bieslook doorheen geschept.


Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 15 - 20 minuten

Dit heb je nodig:
Ingrediënten:
200 gram flespompoen
75 gram ui
2 eidooiers
1 eetlepel olie
versgemalen vierseizoenenpeper

Keukenbenodigdheden:
rasp
koekenpan
bakring van ongeveer 10 cm doorsnede (optioneel)

En zo maak je het:

  • Schil de pompoen en rasp deze
  • Doe hetzelfde met de ui
  • Meng de rasp van de pompoen, ui en de twee eidooiers met elkaar
  • Breng op smaak met peper
  • Verhit de olie in een koekenpan
  • Leg de bakring in de koekenpan en doe hierin het pompoenmengsel
  • Druk goed aan en vul eventueel nog aan tot je een dikte van ongeveer 1,5 á 2 cm hebt
  • Je kunt meerdere rösti's tegelijk in de pan bakken, herhaal dan bovenstaande
  • Heb je geen bakring, maak dan hoopjes en druk deze voorzichtig aan
  • Bak gedurende ongeveer 5-7 minuten aan de ene kant totdat het ei grotendeels gestold is
  • Draai dan heel voorzichtig om en bak de andere kant ook nog ongeveer 3 minuten
  • Doe de rösti op een bord, serveer eventueel met bieslookkwark
  • Eet smakelijk!