Zelf appelmoes maken is echt zo super simpel dat het bijna de moeite niet is om er een recept van te maken. Maar als je het nog nooit eerder gemaakt hebt, dan wil je toch weten waar je moet beginnen niet dan?

Het voordeel van zelf appelmoes maken is dat je hem zo zoet kunt maken als je zelf wil. Van mij hoeft hij niet zo super zoet te zijn, maar ik proef wel graag wat kaneel er in. Hoeveel suiker je erbij doet hangt ook af van welke appel je gebruikt. Heb je een zoete appel dan hoeft er vanzelfsprekend minder suiker bij. Het toverwoord is ook hier PROEVEN! Je kunt beter steeds beetje bij beetje wat toevoegen, want eenmaal teveel toegevoegd kun je het er niet meer uithalen...


Hoeveelheid: 1 pot appelmoes van ongeveer 400 ml
Bereidingstijd: 15-30 minuten

Dit heb je nodig:
Ingrediƫnten:
500-600 gram appels
50 ml water
1-2 eetlepels suiker
1/2 - 1 theelepel kaneel

Keukenbenodigdheden:
kookpan
staafmixer
schoon en gesteriliseerd potje van 400 ml

En zo maak je het:

  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes
  • Doe de appels in een kookpan en voeg het water en de kaneel toe
  • Laat 15-20 minuten zachtjes pruttelen totdat de appels zacht zijn
  • Voeg dan suiker toe naar smaak
  • Pureer de appels met een staafmixer
  • Doe de appelmoes voorzichtig in het glazen potje en draai de deksel er goed op
  • Zet het potje vervolgens op zijn kop en laat zo vijf minuten staan
  • Keer het potje dan weer om en laat volledig afkoelen
  • Als de deksel 'geplopt' is, is het goed gegaan en kun je de appelmoes maanden bewaren zolang hij dicht is
  • Eet smakelijk!