Deze Italiaanse tomatensaus maak je in een handomdraai en is zóveel lekkerder dan tomatensaus uit een potje. Hij is heerlijk voor bij de pasta of om gehaktballetjes in te smoren. Ook kun je hem heel goed gebruiken als basis voor op de pizza.

Wil je hem wat pittiger, voeg dan wat chilipoeder of pittige paprikapoeder toe. Gebruik je de saus bij een gerecht met vis, dan is het ook ontzettend lekker om er enkele kappertjes aan toe te voegen.

Porties: deze hoeveelheid is geschikt voor 4 porties pasta
Bereidingstijd: 20 minuten

Dit heb je nodig:
Ingrediënten:
2 tomaten
1 ui
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
2 blikjes tomatenpuree
6 zongedroogde tomaten
2 teentjes knoflook
1 eetlepel olijfolie
3 eetlepels Italiaanse kruiden
snufje zwarte peper

Keukenbenodigdheden:
kookpan
staafmixer

En zo maak je het:

  • Snijd de tomaten in stukjes, snipper de ui en pers de knoflook uit
  • Verwarm één eetlepel olijfolie in een kookpan en fruit hierin de ui en knoflook ongeveer 2 minuten
  • Voeg daar het blikje tomatenstukjes en de blikjes tomatenpuree aan toe en laat zo'n 5 minuten zonder deksel op de pan zachtjes koken
  • Voeg de in stukjes gesneden tomaten en de zongedroogde tomaten toe en laat ook nog zo'n 5 minuten meepruttelen
  • Maak er met de staafmixer een gladde saus van en breng op smaak met de Italiaanse kruiden en een klein beetje zwarte peper
  • Als je de saus nog te vloeibaar vindt, laat je het geheel wat langer doorkoken zodat er meer vocht verdampt
  • Eet smakelijk!