Brigadeiros stonden al een hele tijd op mijn to-make list. Het is een Braziliaanse lekkernij gemaakt van gecondenseerde melk. Nu ben ik sowieso fan van gecondenseerde melk en in combinatie met chocolade kan het eigenlijk niet missen.

Ik heb pure chocoladehagelslag gebruikt, maar als je meer van melkchocolade houdt kun je dat uiteraard ook gewoon gebruiken. Misschien niet traditioneel, maar ik denk dat het ook erg lekker is om deze balletjes door gehakte pinda's te rollen. Helaas had ik deze niet in huis dus ik heb het nog niet uitgeprobeerd. Dan voeg ik die maar weer toe aan mijn to-make list...

De balletjes worden buiten de koelkast vrij zacht dus je kunt ze het beste in de koelkast bewaren. Heel lang zullen ze daar waarschijnlijk echter niet liggen.

Oh ja en wees niet eigenwijs, zoals ik, en vet je handen echt in met boter. Dat scheelt je een hoop geklieder kan ik je vertellen :-)


Aantal: ongeveer 15 stuks
Bereidingstijd: 30 minuten + 60 minuten afkoelen

Dit heb je nodig:
Ingrediƫnten:
1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
4 eetlepels cacaopoeder
20 gram roomboter
1/2 theelepel vanillearoma
snufje zout
chocolade hagelslag

Keukenbenodigdheden:
steelpan
bord
houten lepel

En zo maak je het:

  • Verwarm de gecondenseerde melk met het cacaopoeder en zout in een steelpan tot deze net begint te koken
  • Laat onder voortdurend roeren gedurende 10 minuten zachtjes koken totdat de gecondenseerde melk zo dik geworden is dat je de bodem kunt zien wanneer je met de houten lepel over de bodem van de pan gaat
  • Haal de pan van het vuur en roer de roomboter en het vanillearoma er door
  • Schep op een bord en laat het mengsel ongeveer een half uur afkoelen
  • Zet vervolgens nog 30 minuten in de koelkast zodat het wat opstijft
  • Wrijf je handen in met boter voor je de balletjes gaat rollen zodat deze niet aan je handen blijven kleven
  • Pak wat van het mengsel in je handen en rol er een bolletje van
  • Haal vervolgens direct door de hagelslag en leg op een bord
  • Doe dit ook met de rest van de mengsel
  • Zet in de koelkast tot gebruik
  • Eet smakelijk!