Zin in wat lekkers in het weekend? Maak dan nu alvast deze speculaasbrokken. Ik vind ze zelf het lekkerst wanneer ze een dag of twee in de koektrommel gezeten hebben, zodat ze lekker krokant geworden zijn.
Je kunt het deeg ook al een paar uur (of zelfs een dag) voor het afbakken kneden en wegzetten tot gebruik (in de koelkast). Dat is geen enkel probleem, want zo kunnen alle smaken goed intrekken.
Na het bakken wil je misschien het liefst meteen aanvallen, maar het deeg zal nog zacht zijn als het uit de oven komt. En lekker knapperig en krokant is hij toch het lekkerst dus eerst even af laten koelen!
Aantal: ongeveer 15-20 stukjes
Bereidingstijd: 10 minuten + 30 minuten rusten + 40-45 minuten oventijd
Dit heb je nodig:
Ingrediƫnten:
300 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram koude ongezouten roomboter
150 gram donkerbruine basterdsuiker
50 ml melk
4 eetlepels speculaaskruiden
snufje zout
Keukenbenodigdheden:
oven
bakblik bekleed met bakpapier
mengkom
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Meng bakmeel, suiker, speculaaskruiden en zout in een kom met elkaar
- Snijd de roomboter in blokjes en doe deze erbij
- Voeg ook de melk toe en kneed met de hand tot een mooi deeg
- Maak er een bal van en laat minimaal 30 minuten rusten in de koelkast
- Rol het deeg uit tot een lap met een dikte van ongeveer 1 cm
- Leg wat bakpapier in het bakblik en leg het deeg er op
- Bak in het midden van de oven in ongeveer 40-45 minuten gaar (het deeg zal nog een beetje zacht aanvoelen)
- Laat volledig afkoelen en breek in stukjes
- Eet smakelijk!