Deze gefrituurde mozzarellaballetjes zijn niet moeilijk te maken, maar je moet ze wel goed in de gaten houden bij het frituren. Voor je weet is de kaas te ver gesmolten en kruipt hij door zijn krokante jasje naar buiten. Maar als ze lukken zijn ze verrukkelijk.

Het enige wat je nodig hebt zijn kleine bolletjes mozzarella, bloem, ei, paneermeel en naar smaak Italiaanse kruiden.

Je kunt ze als voorgerecht opdienen bij een Italiaanse maaltijd. Eventueel met een kleine rucola salade erbij of wat tomatensaus. Maar bij de borrel of op een feestje is het ook een heerlijk hapje. Ze moeten wat mij betreft wel warm geserveerd worden.


Bereidingstijd: 10 minuten

Dit heb je nodig:
Ingrediënten:
bakje kleine bolletjes mozzarella
bloem
1 ei
paneermeel
Italiaanse kruiden

En zo maak je het:

  • Verwarm de friteuse voor op ongeveer 180 graden
  • Strooi wat bloem op een bord en de paneermeel op een ander bord. Meng het paneermeel met Italiaanse kruiden naar smaak
  • Klop het ei los in een schaaltje
  • Rol de bolletjes mozzarella één voor één door de bloem. Klop eventueel overtollig bloem af
  • Dompel ze vervolgens in het ei en rol daarna door de paneermeel
  • Bak de bolletjes in kleine hoeveelheden in ongeveer 1 minuut goudbruin
  • Laat ze vervolgens uitlekker op een keukenpapiertje
  • Eet smakelijk!