Deze champignons gevuld met knoflook roomkaas zijn geïnspireerd op een recept van Tessa van de foodblog I am Cooking with Love. Helaas is Tessa enige tijd geleden overleden. Ze stak veel liefde in haar blog en gelukkig is deze nog steeds online zodat haar recepten niet verloren gaan. Neem zeker even een kijkje op haar blog!
De pittige knoflookboter waar dit recept op geïnspireerd is trok meteen mijn aandacht toen ik deze voorbij zag komen op haar blog. Ik hou namelijk veel van pittig en van knoflook. En gecombineerd is het natuurlijk nog beter.

Ik heb in plaats van boter en olie roomkaas gebruikt. De hoeveelheden van de ingrediënten heb ik ook iets moeten aanpassen, omdat ik bij de eerste poging alleen maar héél scherpe knoflook proefde. Dat was zelfs mij té! Als je knoflookboter maakt moet je er zeker veel in doen, bij roomkaas mag het dus iets minder.


Dit recept is heel leuk om te serveren op een feestje of als lekkere borrelsnack. Maar natuurlijk ook heel geschikt als bijgerecht bijvoorbeeld bij een pastamaaltijd of als voorgerecht. Ach eigenlijk is het zoals altijd met eten, gewoon lekker serveren wanneer jij er zin in hebt!

Aantal: 12 stuks

Bereidingstijd: 10 minuten + 17 minuten oventijd

Dit heb je nodig:
Ingrediënten:
12 vrij grote champignons
150 gram roomkaas naturel
2 eetlepels geraspte kaas
1-2 teentjes knoflook, fijngesneden of geperst (afhankelijk van hoe scherp deze is gebruik je er 1 of 2)
1 eetlepel verse bieslook, fijngesneden
1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden
1 theelepel oregano
1/2 theelepel chiliflakes
versgemalen zwarte peper naar smaak

Keukenbenodigdheden:
oven
bakplaat bekleed met bakpapier
kom

En zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (ik gebruik circulatiewarmte)
  • Verwijder de steeltjes van de champignons en hol ze een beetje uit
  • Meng de roomkaas met de overige ingrediënten
  • Vul de champignons met het roomkaas mengsel
  • Zet ze gedurende ongeveer 17 minuten in de oven
  • Er zal vocht vrij komen uit de champignons, dat is heel normaal dus geen zorgen!
  • Prestenteer de champignons op een schaal of zoals op de foto in kleine bamboe bakjes
  • Eet smakelijk!


Op zoek naar meer lekkere hartige hapjes? Wat dacht je van onderstaande gerechtjes?