Deze saucijzenbroodjes zijn gemaakt met kruiden en specerijen uit de Indische keuken. Het geeft een verrassende twist aan deze broodjes. Echt het proberen waard. En ook nog eens heel eenvoudig om te maken.
Met deze hoeveelheid gehakt kun je 12 goed gevulde broodjes maken. Het is ook erg leuk om er kleinere hapjes te maken. In dat geval halveer je de vellen bladerdeeg en kun je 24 kleine hapjes maken (waarschijnlijk wat meer zelfs). Lekker als borrelhapje of om te serveren op een feestje.
Aantal: 12 stuks
Bereidingstijd: 15 minuten + 18 minuten oventijd
Dit heb je nodig:
Ingrediënten:
12 velletjes bladerdeeg
500 gram mager rundergehakt
2 eieren
2 eetlepels bloem
6 theelepels ketjap manis
3 theelepels sambal oelek
4 theelepels palmsuiker
6 theelepels gemberpoeder
3 theelepel laos
2 theelepel knoflookpoeder
3 theelepel sereh
versgemalen zwarte peper
snufje zout
2 eetlepels bladselderij (vers)
Keukenbenodigdheden:
bakplaat bekleed met bakpapier of siliconenmatje
oven
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Meng het gehakt met 1 ei (het andere ei gebruik je om de broodjes mee te bestrijken) en de overige ingrediënten (behalve het bladerdeeg natuurlijk)
- Zorg dat alle ingrediënten goed met elkaar vermengd zijn
- Klop het andere ei los in een schaaltje
- Leg de velletjes bladerdeeg naast elkaar op je werkblad met de kant waar je de folie vanaf gehaald hebt naar boven
- Verdeel het gehakt in twaalf porties
- Maak van iedere portie een staaf van het gehakt die iets korter is dan de lengte van het bladerdeeg
- Leg het gehakt op een helft van het deeg
- Bestrijk de randen van het deeg met losgeklopt ei en vouw daarna dubbel
- Druk alle randen voorzichtig maar stevig aan, zodat deze aan elkaar geplakt zijn
- Bestrijk de bovenkant van het broodje met losgeklopt ei en leg het broodje op de bakplaat (met bakpapier of siliconenmatje)
- Doe dit bij alle 12 velletjes bladerdeeg
- Bak de broodjes in het midden van de oven in 18 minuten mooi goudbruin en krokant
- Eet smakelijk!