Mocht je alle zoetigheid rondom 5 december een beetje beu zijn, dan is dit een lekkere hartige afwisseling. Vorig weekend verkochten ze zakjes mini paprika's voor één euro op de markt. In zo'n zakje zaten wel 10-15 mini paprika's. Dat hoefde ik me geen twee keer te laten zeggen. Mini paprika's kun je namelijk heerlijk vullen.
Ik koos deze keer voor drie varianten met kaas, maar een vulling met bijvoorbeeld tonijn of ham is natuurlijk ook heel lekker. Houd je overigens niet van pittig, vervang dan in de tweede vulling de jalapeno voor kleine stukjes (geroosterde) paprika.
Aantal: 6 stuks
Bereidingstijd: 10 minuten
Dit heb je nodig:
Ingrediënten:
6 mini paprika's
zalm roomkaas vulling:
50 gram roomkaas
50 gram gerookte zalm
een paar steeltjes bieslook
fetakaas jalapeno vulling:
50 gram fetakaas
1 theelepel jalapeno (in stukjes)
heksenkaas vulling:
50 gram heksenkaas naar keuze
een paar plukjes verse peterselie
En zo maak je het:
- Snijd van bolle paprika's het kopje af en snijd de meer langwerpige paprika's door midden
- Verwijder de zaadlijsten
- Meng voor de eerste vulling roomkaas, fijngesneden zalm en in stukjes geknipte bieslook met elkaar
- Vul 1/3 van de paprika's hiermee
- Snijd voor de tweede vulling fetakaas in kleine blokjes en de jalapeno in kleine stukjes
- Vul 1/3 van de paprika's hiermee
- Vul 1/3 van de paprika's met heksenkaas en prik een takje peterselie er in
- Dien op op een houten plank of leuk bord
- Eet smakelijk!