Afgelopen zaterdag (21 mei) waren wij op Rrrollend Foodtruck Festival in Nijmegen. Is het heel erg als ik zeg dat dit de eerste keer was, dat ik op een foodtruck festival was? Maar één ding is zeker... I'm hooked!

In eerste instantie wilden we op zondag gaan, omdat we op zaterdag al wat andere dingen op de planning hadden staan. Maar toen we de weersvoorspelling van het weekend bekeken, was het al snel duidelijk dat het een beter plan zou zijn om op zaterdag te gaan.


 

Toen we rond 18.00u arriveerden was het gezellig druk. Nadat we eerst een rondje over het plein gelopen hadden om te kijken wat voor foodtrucks er allemaal stonden, besloten we eerst een broodje porchetta te proberen. (nou ja we, aan mij is dat niet besteed dus ik sloeg over) Ik vond het broodje wel aan de prijzige kant en ook qua smaak viel hij een beetje tegen, zo heb ik me laten vertellen.Daarna aten we lángos. Een Hongaarse snack van gefrituurd deeg. Ik besloot voor de vega variant te gaan. Erg lekker! Mijn vriend nam in eerste instantie niets, maar is later nog terug gegaan om er ook eentje te proberen. Hij koos voor een lángos belegd met salami van edelzwijn, die hij ook erg lekker vond.

 

Toen ons oog viel op de twee Big Green Egg's moesten we wel even een kijkje gaan nemen. Je kon ook simpelweg niet om de geur en de rookpluimen heen. Het werkt als een magneet en dat was goed te merken aan de drukte bij deze foodtruck.Ik zag er in eerste instantie alleen burgers op liggen, dus dacht nog 'verdorie alweer alleen burgers'. Tot mijn oog viel op de borden met de menu's: Hot lobster!! Ja toen was ik natuurlijk meteen verkocht en moest ik die proberen! Ik vond de hoeveelheid garnituur een beetje aan de magere kant, maar het kreeftenworstje was werkelijk verrukkelijk. Ook de angusburger van mijn vriend was zo op... Dat zegt genoeg!

 

En als toetje... een oester voor mij! Jummie!!!! Perfecte afsluiter voor een heerlijke avond. Ik kan nu al niet wachten tot het volgende foodtruck festival!