Perfect Tortilla is een bakvorm om krokante tortillabakjes mee te maken in de oven. Ik kreeg deze thuisgestuurd om uit te proberen.

De gebruiksaanwijzing die er bij zit is alleen in het Engels. Voor mij geen probleem, maar ik kan me voorstellen dat dat niet voor iedereen handig is. Ook moet je zelf even omrekenen op hoeveel graden je de oven moet zetten, want deze wordt alleen in Fahrenheit aangegeven.

Maar goed, is dat eenmaal gebeurd dan kun je aan de slag. Het werkt echt super eenvoudig. Je neemt kant-en-klare tortilla's en duwt deze voorzichtig in de vorm. Ik moet zeggen, dat ging een stuk gemakkelijker dan ik gedacht had.
Ik had de oven voorverwarmd op 200 graden (volgens gebruiksaanwijzing), maar kwam er na 2 minuten al achter dat dit toch echt te hoog is. Ik heb de oven daarop laten afkoelen tot 175 graden en de bakjes toen nog 3 minuten laten bakken. Ik was benieuwd of dit wel voldoende zou zijn, omdat op de verpakking 7-10 minuten stond. Zo lang durfde ik ze er echter niet in te laten staan, omdat de randjes toch wel erg vlot verkleurden. Maar tot mijn grote vreugde bleken ze na vijf minuten ook al heel mooi krokant te zijn!Ik maakte een frisse avocado salade om in de bakjes te serveren. Wat ziet dat er leuk uit zeg! Het maakt de salade meteen een stuk feestelijker. Op de verpakking van de Perfect Tortilla staan nog wat andere suggesties, waaronder bijvoorbeeld ijs geserveerd in de tortilla. Dat lijkt me ook nog wel een heel leuk idee, dus dat ga ik zeker ook nog eens proberen. Of wat dacht je van een lekkere chili con carne in zo'n tortillabakje?

Met andere woorden: ik ben om! Dus ben je nog op zoek naar een leuk kerstcadeautje voor een kookfanaat... ik denk dat deze echt heel goed in de smaak zal vallen.