Op 10 september bezochten we de Appelplukdagen in de Philips Fruittuin in Eindhoven. 21.000 bomen vol met heerlijke appels en peren, die je zelf naar hartelust mag plukken. Wat een feestje!

Het weer was ook fantastisch, dat zal er ongetwijfeld ook aan bijgedragen hebben dat het er gezellig druk was. Het terras van het Pannenkoekenhuis zat zo goed als vol toen we aankwamen. Dat maakte ons overigens niets uit, wij kwamen er alleen om onze tas te vullen.

Ruim een uur en een goed gevulde tas later, begaven we ons weer richting auto. Dat was nog wel even een stukje lopen vanwege de drukte. Stiekem was ik erg blij dat ik niet met die zware tas hoefde te sjouwen.
Eenmaal thuis dook ik meteen achter de computer op zoek naar lekkere receptjes. Appeltaart en appelmoes stonden on top of the list. Die ben ik de dag erna dan ook meteen gaan maken. Wist je trouwens dat appelmoes zelf maken echt super simpel is? Moet je echt eens proberen!

Van de peren maakte ik een super lekker bruschetta met peren en geitenkaas. En wat ik van de overgebleven appels en peren ga maken... daar ga ik nog een nachtje over slapen!