Waar anders dan in het Zwarte Woud vind je de beste Schwarzwalder kirschtorte ever! Je komt ze daar in vrijwel iedereen restaurant of cafeetje tegen., maar de allerallerallerlekkerste eet je bij Café Schäfer! Dat is een taart met de wauwfactor. En eindelijk is het dit jaar gelukt om hem eens zelf te gaan proeven.

Twee jaar geleden waren wij op vakantie in het Zwarte Woud. Van te voren hadden we al op internet opgezocht waar in het Zwarte Woud je de lekkerste Schwarzwalder kirschtorte zou moeten kunnen eten. Want tja... als je in het Zwarte Woud bent, moet je die toch op minst één keer eten en het liefst meteen goed!
Na het lezen van veel internet recensies kwamen we steeds weer bij hetzelfde cafeetje uit: Café Schäfer in Triberg. Onze verwachtingen waren hooggespannen. We besloten die dag een combinatiebezoekje te doen aan het café en de hoogste waterval van Duitsland: Triberger Wasserfälle.

Café Schäfer zit in een vrij drukke doorgaande straat die rechtstreeks naar de waterval leidt. Mooi begin van de dag, dachten wij. We konden dichtbij parkeren dus helemaal blij liepen we richting het café. En dan realiseer je je ineens... wat ziet het er donker uit daar binnen... Ons oog viel op een kaartje op de deur: wegens vakantie gesloten. Neeeeeee!!!! Uitgerekend de week dat wij in het Zwarte Woud waren, was Café Schäfer gesloten. Wat een enorme domper!

De waterval was prachtig, het stukje Schwarzwalder kirschtorte wat we daarna aten bij een ander eettentje was wel ok, maar toch hadden we er allebei wel de balen van. Het was ook toen dat we tegen elkaar zeiden: hier komen we nog eens terug om de echte taart te proeven. Dat dat amper twee jaar later al zou zijn, had ik eerlijk gezegd niet verwacht.

Vanwege een muziekfestival waren we redelijk in de buurt. Nou ja, in de buurt.. het was alnog een dik uur rijden, maar we wilden deze kans niet laten gaan. Opnieuw vol verwachting reden we naar Triberg. Ik moet eerlijk bekennen, ik was aardig nerveus! Als ze maar niet weer uitgerekend nu vakantie hebben schoot het door mijn hoofd. We reden de straat in en al snel zagen we tafeltjes en stoeltjes buiten staan. Bingo!

   

In de vitrine prijkte een prachtige Schwarzwalder kirschtorte. Wat zag dat er lekker uit zeg. Als je je al twee jaar op iets verheugd, hoop je natuurlijk dat het niet ontzettend tegen gaat vallen. Ik kan je zeggen: absoluut niet! Bij de eerste hap hadden we allebei zoiets van: woooow wat een alcohol! Maar wel verdomd lekker! Hij was het wachten meer dan waard. Ik heb werkelijk van iedere hap genoten. En dan ben ik niet eens een taartliefhebber.
Ik zou het je overigens afraden hem aan kinderen te geven, want we twijfelden er zelfs over of we na een stukje taart nog wel mochten rijden ;-)

Ben je in de buurt van Triberg, dan zeg ik DOEN DOEN DOEN! En vergeet niet ook even bij de grootste koekoeksklok van de wereld te gaan kijken.