Ja hoor daar zijn ze weer! De jalapenos waar ik zo gek op ben! Maar ik kan me zo voorstellen dat niet iedereen die mening met me deelt, dus is dat het geval, laat ze dan vooral achterwege. Je kunt ze eventueel vervangen door rode ui, dat combineert ook heel goed met de ananas en kaas. Maar zelfs met alleen ananas en kaas is dit al smullen, zeker als je verse ananas gebruikt.

Het is bovendien ook nog eens een goede manier om een oud stuk stokbrood nog te gebruiken. Na een dag vind ik het vaak niet meer lekker om het zo te eten, maar maak je er een pizzabroodje van dan is het nog heel goed te gebruiken. Tenzij het echt zo hard geworden is dat je er een ruit mee in zou kunnen gooien. In dat geval zou ik zeggen: enkeltje prullenbak.


Aantal personen: 1
Bereidingstijd: 5 minuten + 8 minuten oventijd

Dit heb je nodig:
Ingrediƫnten:
een stuk stokbrood van ongeveer 10 cm
4 eetlepels gezeefde tomaten
4 eetlepels blokjes ananas (ik gebruikte verse, maar uit blik kan ook)
4 eetlepels geraspte kaas
1 eetlepel jalapenos
oregano

Keukenbenodigdheden:
oven

En zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Snijd het stuk stokbrood in de lengte door
  • Besmeer het stokbrood met de gezeefde tomaten
  • Doe er de blokjes ananas en jalapenos op
  • Strooi er vervolgens de geraspte kaas over en bestrooi met een beetje oregano
  • Bak de broodjes in ongeveer 8 minuten tot de kaas mooi gesmolten is
  • Eet smakelijk!