Een tijdje terug vertelde ik jullie dat ik van Van Beekum Specerijen diverse producten thuisgestuurd had gekregen om uit te proberen. Daar zat ook spinaziepoeder bij. Ik had het nog nooit eerder gebruikt, dus ik wist in eerste instantie ook niet zo goed wat ik er mee wilde maken. Uiteindelijk is het een krokant gebakken tortilla met prei en rode ui geworden. Het was een experimentje, maar wel een erg geslaagd experimentje.

De tortilla wordt eerst belegd en daarna in de oven gebakken. Daardoor wordt hij heerlijk knapperig. Het is belangrijjk dat je de tortilla belegd met producten die niet teveel vocht bevatten, want dat zou de tortilla slap maken in de oven. En juist dat krokante maakt het zo lekker, als je het mij vraagt!

Als lunchgerecht ben ik uitgegaan van 2 kleine wraps per persoon, maar wat dacht je er van om deze krokante tortilla's ook eens als borrel- of verjaardagshapje te serveren. Succes gegarandeerd! En het voordeel is dat wanneer je nog geen spinaziepoeder hebt, je deze de volgende dag al in huis hebt wanneer je voor 13.00u besteld bij Van Beekum Specerijen.


Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 10 minuten + 8 minuten oventijd

Dit heb je nodig:
Ingrediënten:
4 mini wraps
1/2 rode ui
1/4 prei
75 gram fetakaas
100 gram crème fraîche
1/2 theelepel spinaziepoeder
verse peterselie
zwarte peper

Keukenbenodigdheden:
oven
bakplaat met siliconenmatje of bakpapier

En zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Meng crème fraîche en spinaziepoeder met elkaar
  • Besmeer de wraps met het crème fraîche mengsel
  • Snijd de rode ui en prei in dunne ringen en beleg de wraps hiermee
  • Verkruimel boven iedere wrap 1/4e van de fetakaas
  • Bestrooi met een beetje zwarte peper
  • Bak de tortilla's in ongeveer 8 minuten goudbruin en knapperig in het midden van de oven
  • Bestrooi de tortilla's met verse peterselie
  • Eet smakelijk!