Gehaktbroodjes zijn pure verwennerij als lunch. Ik maak ze met mijn bolognesesaus (uitgelekt, zodat ze niet klef worden). Daarom heb ik die altijd wat op voorraad in mijn vriezer. Je kunt deze broodjes ook maken als lekkere snack als je visite krijgt. Als je de broodjes voor het bakken halveert krijg je een mooi snack-formaat.

Je kunt ook de broodjes ook invriezen. Mocht je dan een keer zin hebben in wat lekkers, hoef je ze alleen even in de oven te doen en smullen maar!

Aantal: 10 stuks
Bereidingstijd: 20 minuten

Dit heb je nodig:
Ingrediƫnten:
10 velletjes bladerdeeg (ontdooid)
200 ml bolognesesaus
1 ei
Parmezaanse kaas
oregano

Keukenbenodigdheden:
oven
bakplaat bekleed met bakpapier

En zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Leg op ieder velletje bladerdeeg een flinke eetlepel bolognesesaus
  • Laat de bolognesesaus een beetje uitlekken, zodat je het gehakt over houdt (de broodjes worden anders klef en niet krokant!)
  • Rasp er wat Parmezaanse kaas over en vouw ze dicht
  • Duw met een vorkje de randjes dicht. Ik doe dit ook bij de dichte kant, omdat ik dat er mooier uit vind zien
  • Maak in ieder broodje met scherp mes vijf inkepingen
  • Klop het ei los en besmeer de broodjes met ei. Bestrooi vervolgens met oregano en rasp nogmaals wat Parmezaanse kaas erover
  • Bak in ongeveer 20 minuten goudbruin
  • Eet smakelijk!