De originele Indiase bhajis worden met kikkererwtenmeel gemaakt, maar dat had ik niet in huis. Daarom heb ik ze deze keer gemaakt met gewone bloem, ei en melk. De smaak is dan wel iets anders, maar zeker niet minder lekker!

Ik heb de bhajis op smaak gebracht met kurkuma, chilipoeder, paprikapoeder en verse koriander. Je zou ook kunnen kiezen voor korianderpoeder, maar persoonlijk vind ik dat afbreuk doen aan de smaak. Als het kan, zou ik dus zeker verse koriander gebruiken. In het originele recept gaan verse groene chilipepers. Ook die had ik helaas niet in huis en heb daarom chilipoeder gebruikt. Het gebruik van verse chilipepers boven chilipoeder heeft wel de voorkeur, omdat dat veel meer smaak geeft aan de bhajis.

De bhajis geven een maaltijd net even wat extra's, doordat ze lekker krokant zijn. Ze smaken heel goed bij een (groente)curry en basmatirijst.


Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten

Dit heb je nodig:
Ingrediƫnten:
2-3 uien
150 gram bloem
1 ei
150 ml halfvolle melk
kurkuma
chilipoeder
paprikapoeder
verse koriander
verse peterselie
zout

olie om te frituren

Keukenbenodigdheden:
frituurpan
zeef

En zo maak je het:

  • Snijd de uien in dunne ringen
  • Klop het ei los in een grote kom
  • Zeef de bloem boven de kom en meng de bloem met het ei
  • Voeg hier steeds wat melk aan toe tot je een mooi beslag krijgt (het moet een dik beslag worden wat nog net van je lepel afglijdt)
  • Breng op smaak met kurkuma, chilipoeder, paprikapoeder, verse koriander en zout (de peterselie niet toevoegen)
  • Verhit de frituurpan tot 170 graden
  • Pak met twee vorken steeds een beetje ui en laat dit voorzichtig in de frituurpan glijden (afhankelijk van de grote kun je ongeveer 3-4 bhajis tegelijk bakken)
  • Bak de bhajis in ongeveer vier minuten mooi krokant
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier en strooi er daarna nog wat verse koriander en peterselie over
  • Eet smakelijk!