Ik vind zoete aardappels een heerlijke variatie op de gewone aardappel. Zoals de naam al zegt zijn ze wat zoeter van smaak. Ze zijn verkrijgbaar in een roze (oranje na het schillen) en een witte variant. In dit gerecht heb ik de witte zoete aardappel gebruikt.
In Canada worden er vaak frietjes van gemaakt en met Thanksgiving staan ze in de VS op het traditionele menu. Maar de zoete aardappel wordt met name in de Surinaamse keuken gebruikt. Ze worden ook wel bataat genoemd.
Je kunt er, net als met de gewone aardappel, veel kanten mee op. In dit recept zijn ze bereid in de oven en op smaak gebracht met tijm, peper en zout. Maar je kunt ze bijvoorbeeld ook koken of er een puree van maken.
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 10 minuten + 40 minuten oventijd
Dit heb je nodig:
Ingrediƫnten:
1 flinke zoete aardappel
1 eetlepel olijfolie
tijm
versgemalen peper
zout
Keukenbenodigdheden:
oven
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Schil de zoete aardappel en snijd er blokjes van ongeveer 1,5 bij 1,5 cm van
- Doe de blokjes zoete aardappel in een ovenschaal en meng deze met de olijfolie
- Breng op smaak met tijm, peper en zout en dek de schaal af met aluminiumfolie
- Bak de aardappels ongeveer 25 minuten in de oven
- Haal vervolgens de folie er af en bak nog 10-15 minuten tot de aardappels mooi krokant zijn
- Eet smakelijk!