Pull apart bread was er echt eentje in de categorie die móet ik proberen! Het is ongelofelijk eenvoudig te maken en zo ontzettend lekker. Echt een aanrader voor bij de bbq, maar ook bij een lekkere tomatensoep doet ie het perfect.
In plaats van roomboter en knoflook, kun je ook kant en klare knoflookboter gebruiken. Met de kaas kun je ook nog volop variëren. Je kunt voor een gewone jonge kaas gaan, maar wil je er meer een Italiaans tintje aan geven dan kun je bijvoorbeeld ook heel goed voor parmezaanse kaas in combinatie met basilicum kiezen. Eventueel zou je er zelfs nog wat zongedroogde tomaatjes in kunnen doen. (ik ga al watertanden van het idee!)
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten + 6 minuten oventijd
Dit heb je nodig:
Ingrediënten:
1 stokbrood
200 gram geraspte kaas naar keuze
1 teentje knoflook
een beetje roomboter
verse kruiden, zoals peterselie en bieslook
Keukenbenodigdheden:
oven
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snijd het stokbrood eventueel in twee stukken als het niet in de oven past in zijn geheel
- Maak in het stokbrood om de 1,5 cm een inkeping. Zorg ervoor dat je het brood niet helemaal doorsnijdt maar wel ver genoeg om goed te kunnen vullen
- Maak het stokbrood vervolgens een heel klein beetje nat
- Wrijf met het teentje knoflook door de inkepingen en doe er daarna een beetje roomboter in
- Strooi de kaas in de inkepingen en ook nog een beetje erover heen
- Doe vervolgens de kruiden in de inkepingen
- Zet een minuutje of zes in de oven, totdat de kaas mooi gesmolten is
- Eet smakelijk!