Voor frites kun je veel mensen 's nachts wakker maken. Zelf ben ik helemaal niet zo'n groot liefhebber van frites, maar zo nu en dan kan ik het wel waarderen.
Zeker als het gaat om frites met een twist, in dit geval met cajunkruiden.
De cajun-keuken is een smeltkroes van smaken: een Franse basis met Spaanse en Creoolse invloeden. De meest bekende gerechten zijn toch wel de gumbo en de jambalaya. Die gaan zeker ook nog aan bod komen.
Frites met cajunkruiden is misschien niet de meest voor de hand liggende keuze, maar het is echt de moeite waard om eens te proberen!
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 20 minuten
Dit heb je nodig:
Ingrediënten:
4 grote vastkokende aardappelen
cajunkruiden
Keukenbenodigdheden:
frituurpan
En zo maak je het:
- Schil de aardappelen en snijd er even grote frites van (van ongeveer 0,5 cm in doorsnee)
- Verwarm de frituurpan tot 140 graden
- Frituur de frites ongeveer 5 minuten en doe ze in een schaal (frituur eventueel in twee porties, hoe groter de porties hoe sneller het vet afkoelt en dat wil je voorkomen)
- Laat de frites zo’n 30 minuten afkoelen
- Verwarm de frituurpan ondertussen tot 170 graden
- Bak de frites (weer in twee porties eventueel) ongeveer 5-7 minuten af
- Doe de frites in een schaal en breng op smaak met de cajunkruiden
- Eet smakelijk!