Ik vind eenvoudige, snelle en toch super gezonde recepten echt fantastisch. Een gezond gerecht hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn en dit is daar echt een perfect voorbeeld van. Erg lekker bij een pastamaaltijd of een stukje kip.

De geroosterde groenten zijn zowel warm als koud heel erg lekker, dus mocht je wat over houden dan heb je meteen wat lekkers voor de volgende dag. Je verwerkt ze dan eenvoudig in een salade of, en dat is ook zeker de moeite waard om eens te proberen, op een stukje (stok)brood. Met wat balsamicostroop maak je het helemaal af.

Ik heb gekozen voor een mix van zomergroenten, zoals je die ook vaak in een ratatouille tegen komt. Geroosterd uit de oven vind ik ze persoonlijk nog net even wat lekkerder. Maar in de winter zou je ook heel goed een combinatie van wortel, bietjes en knolselderij kunnen nemen bijvoorbeeld.

Ach eigenlijk is het zoals met veel recepten... je doet er gewoon in wat je lekker vindt...


Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten + 20 minuten oventijd

Dit heb je nodig:
Ingrediƫnten:
1 aubergine
1 courgette
1 rode ui
1 paprika
2 tomaten
takje verse tijm
versgemalen zwarte peper
zeezout
scheutje olijfolie

Keukenbenodigdheden:
oven
bakplaat met siliconenmatje of bakpapier
grote kom

En zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Snijd de tomaten door midden en doe ze in een kom
  • Snijd de courgette en aubergine in plakken en doe deze bij de tomaten
  • Snijd de rode ui in grove stukken en de paprika in repen en doe deze bij de overige groenten
  • Besprenkel de groenten met wat olijfolie en bestrooi met versgemalen zwarte peper en zeezout
  • Schep het geheel goed om
  • Verdeel de groenten over de bakplaat en leg op enkele plaatsen wat tijm tussen de groenten
  • Rooster de groenten in ongeveer 20 minuten gaar
  • Eet smakelijk!