Het aspergeseizoen is half april begonnen en eindigt traditiegetrouw op 24 juni. Witte asperges worden ook wel het witte goud genoemd, maar persoonlijk vind ik de groene asperge veel lekkerder.

Ik vind altijd dat je er vooral niet al te veel mee moet doen. Even grillen, een vleugje citroen en wat Parmezaanse kaas er over en je hebt wat mij betreft een heerlijk bijgerecht! Ik heb de asperges ingevet met knoflookolie, maar met een eenvoudige olijfolie is het eigenlijk bijna net zo lekker. Zorg er overigens altijd voor dat je niet de grillpan, maar het product dat je in de grillpan wil bereiden invet. Laat daarnaast het product met rust, zodat er mooie grillstrepen ontstaan. Natuurlijk moet je de asperges wel af en toe omdraaien, maar doe dat vooral niet te vaak.

Groene asperges hoef je overigens niet te schillen. Van de stengel snijd je wel ongeveer 2-3 cm van de onderkant af, omdat dit gedeelte wat houterig kan zijn. Dat is dus niet zo lekker.


Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 10 minuten

Dit heb je nodig:
Ingrediƫnten:
500 gram groene asperges
1 schijfje citroen
1 eetlepel knoflookolie
25 gram Parmezaanse kaas

Keukenbenodigdheden:
grillpan
(kaas)rasp

En zo maak je het:

  • Was de asperges en snijd 2-3 cm van de onderkant af
  • Zet de grillpan op het vuur en laat deze goed warm worden
  • Wrijf de asperges in met de knoflookolie en grill ze in ongeveer 6-8 minuten gaar
  • Leg de asperges op een bord en knijp er een schijfje citroen boven uit
  • Rasp er vervolgens wat Parmezaanse kaas over
  • Eet smakelijk!