Deze gevulde champignons zijn heel eenvoudig te maken en ze kosten nauwelijks voorbereidingstijd. Ze zijn heel geschikt als bijgerecht, maar je kunt ze ook als voorgerecht opdienen. Warm uit de oven zijn ze het allerlekkerst.

In dit geval heb ik voor een kant-en-klare kruidenkaas gekozen, maar je kunt deze ook zelf maken. In dat geval meng je roomkaas met verse kruiden naar keuze zoals basilicum, peterselie en bieslook. Zorg ervoor dat je deze heel fijn snijdt.

Ik strooi er nog een klein beetje Parmezaanse kaas over voor ze de oven in gaan, omdat ik dat qua smaak nog net even iets vind toevoegen aan het geheel. Een andere kaassoort zou overigens ook kunnen, mocht je die nog in huis hebben.


Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 5 minuten en 15 minuten oventijd

Dit heb je nodig:
Ingrediƫnten:
6 champignons (ik kies altijd voor wat grotere champignons)
100 gram kruidenkaas
15 gram Parmezaanse kaas
5 zongedroogde tomaten
slamelange naar keuze

Keukenbenodigdheden:
oven
bakplaat met siliconenmatje of bakpapier

En zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Verwijder het steeltje van de champignons. Zorg ervoor dat je de hele steel weghaalt, zodat je ruimte hebt om de champignon te vullen
  • Vul de champignons met een theelepel met kruidenkaas
  • Rasp er wat Parmezaanse kaas over
  • Zet gedurende 15 minuten in de oven (de champignons zullen veel vocht verliezen, houdt de oven daarom goed in de gaten. Wanneer de champignons vocht verliezen, giet dit vocht dan even af en zet de champignons terug in de oven. Dit kun je het beste na ongeveer 10 minuten doen
  • Leg wat slamelange op een bord
  • Snijd de zongedroogde tomaten in repen en verdeel die over de sla
  • Leg de gevulde champignons op de sla
  • Eet smakelijk!