Garam marsala wordt in de Indiase keuken veel gebruikt. Het is een geroosterd specerijenmengsel en er zijn vele variaties van verkrijgbaar. Het zou zelfs zo zijn dat iedere streek zijn eigen variant heeft. Door het roosteren van de specerijen komen er veel aroma's vrij. Garam marsala bevat onder andere komijn, koriander, kaneel en kardemom, maar daarnaast kan het nog veel meer specerijen bevatten. Ik heb nu gekozen voor een kant-en-klaar garam marsala mengsel, maar je kunt het natuurlijk ook zelf maken. Dan kun je hem naar je eigen smaak aanpassen en is hij eigenlijk nog veel lekkerder.

Deze wortelpuree is heerlijk als bijgerecht bij een Indiase maaltijd, bijvoorbeeld om brood in te dippen. Maar ook als spread op je boterham of cracker, eventueel met wat plakjes komkommer is het een echte aanrader: lekker en gezond!
Of wat dacht je van deze wortelpuree met een stukje kabeljauw? Zo zie je maar, je kunt er alle kanten mee op.


Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten

Dit heb je nodig:
Ingrediënten:
400 gram winterwortel
1 ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel olie
50 ml water
2 theelepels garam marsala
1 handje verse koriander
versgemalen zwarte peper

Keukenbenodigdheden:
wok + deksel
staafmixer

En zo maak je het:

  • Schil de wortels met een dunschiller en snijd ze in plakjes van ongeveer 1 cm dik
  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn
  • Verhit een eetlepel olie in de wok en fruit de ui enkele minuten
  • Voeg dan de knoflook en garam marsala toe en bak dit even mee
  • Doe de wortels erbij en voeg het water toe
  • Laat de wortels met deksel op de wok in ongeveer 20 minuten gaar worden
  • Pureer de wortels met de staafmixer tot een gladde puree en voeg de helft van de koriander en zwarte peper naar smaak toe
  • Doe de puree in een schaaltje en strooi de rest van de koriander er over
  • Eet smakelijk!