Zodra het zonnetje weer volop begint te schijnen en de temperaturen lekker oplopen, krijg ik altijd weer meer zin in salades. Ik serveer ook graag salades bij een barbecue of eet het als lunchgerecht. Dat laatste is vaak het geval met pastasalades, omdat mijn vriend niet van pasta houdt (onvoorstelbaar als je het mij vraagt haha!). Ook ideaal om nog een restje gekookte pasta van de dag er voor te verwerken.

Op dagen dat mijn vriend werkt en ik thuis ben, wil ik weleens zo'n heerlijke pastasalade voor mezelf maken. Meestal maak ik dan een ruime portie, zodat ik er de volgende dag ook nog van kan eten. Ook heel fijn om alvast wat klaar te hebben om mee te nemen naar het werk. Dat scheelt in de ochtend toch mooi weer wat tijd.

Ik rook mijn kipfilets altijd zelf, maar ik kan me voorstellen dat je misschien geen rookoventje hebt. Dan kun je ook heel goed een gerookte kipfilet in de supermarkt kopen. Het voordeel van zelf roken is dat je zelf kunt bepalen hoe sterk je de rooksmaak wil hebben. Mocht je nog twijfelen over de aanschaf van een rookoventje, dan kan ik het alleen maar aanmoedigen om dat zeker te doen. Ik heb de mijne met mijn verjaardag gekregen en het is nog altijd één van mijn meest gebruikte keukensnufjes.


Aantal porties: 2
Bereidingstijd: 15 minuten (+ eventueel nog wat extra tijd om de pasta goed af te laten koelen)

Dit heb je nodig:
Ingrediënten:
250 gram fusilli
10 rode cherrytomaten
10 gele cherrytomaten
1/2 komkommer
1 rode ui
50 gram veldsla
1 gerookte kipfilet
4 eetlepels mayonaise
2 eetlepels whisky
1 eetlepel tomatenketchup
2 eetlepels pijnboompitten
versgemalen zwarte peper

Keukenbenodigdheden:
kookpan
koekenpan
grote schaal
kommetje
snijplank

En zo maak je het:

  • Kook de fusilli volgens de gebruiksaanwijzing gaar en spoel daarna goed af met koud water
  • Laat hem vervolgens in een grote schaal verder afkoelen
  • Maak vervolgens de whisky cocktailsaus door mayonaise, whisky en tomatenketchup in een kommetje met elkaar te mengen
  • Zet deze tot gebruik in de koelkast
  • Snijd de gerookte kipfilet in kleine blokjes en doe deze in de schaal met de pasta (de pasta mag nog wel een beetje lauw zijn, maar zeker niet meer heet)
  • Halveer de cherrytomaten en voeg ook deze toe
  • Snipper de rode ui en snijd de komkommer in blokjes die ongeveer even groot zijn als de blokjes kip
  • Verwijder de 'voetjes' van de veldsla (dit zijn de puntjes waar de blaadjes aan elkaar zitten) zodat je losse blaadjes sla krijgt
  • Voeg ook deze groenten toe aan de pasta
  • Doe de whisky cocktailsaus er bij en zorg er voor dat alles goed met elkaar vermengd wordt
  • Breng op smaak met wat zwarte peper
  • Verhit de koekenpan en rooster de pijnboompitten hier in tot deze mooi goudbruin zijn
  • Strooi deze over de salade
  • Smakelijk eten!