Dit vegetarische gerecht is zo lekker dat je er bijna je vingers bij op zou eten! De Mexicaanse kruidenmix geeft heel veel smaak aan de anders toch een beetje saaie kidneybonen (als je het mij vraagt...)
Ik vind de Mexicaanse keuken een feestje op zich. Van de smaakvolle en vooral ook kleurige gerechten moet je toch wel blij worden.
Een beetje rijst erbij en je maaltijd is compleet!
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten + 15 minuten oventijd
Dit heb je nodig:
Ingrediƫnten:
4 gele paprika's (of een andere kleur naar keuze)
1 oranje paprika
1 blikje kidneybonen
1 klein blikje mais
200 ml gezeefde tomaten
4 theelepels zure room
Mexicaanse kruidenmix (zie hieronder)
1 eetlepel olie
Mexicaanse kruidenmix:
6 theelepels paprikapoeder (mild)
2 theelepels gemalen komijn
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel chilipoeder
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel zwarte peper
Keukenbenodigdheden:
oven
wok of hapjespan
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Meng alle ingrediƫnten voor de Mexicaanse kruidenmix (je zult niet alles gebruiken in dit recept, maar wat over is kun je prima bewaren)
- Laat de kidneybonen en mais goed uitlekken
- Verhit de olie in een wok of hapjespan
- Snijd de oranje paprika in blokjes en bak deze 2-3 minuten in de wok of hapjespan
- Voeg daarna de kidneybonen en mais toe en verwarm het geheel goed door
- Doe 2-3 eetlepels Mexciaanse kruidenmix erbij (Begin met 2 eetlepels en proef dan eerst even of hij al goed genoeg op smaak is. Zo niet, voeg dan nog wat meer toe)
- Voeg vervolgens de gezeefde tomaten toe en laat het geheel nog een minuut of vijf goed door warmen (het mag zachtjes koken)
- Snijd van de gele paprika's de bovenkant voorzichtig los en verwijder de zaadjes
- Vul de paprika's met het groentenmengsel en zet ze ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven
- Zet ze voorzichtig op een bord (let op er kan heet vocht uit lopen!) en schep op iedere paprika een eetlepel zure room
- Eet smakelijk!