Noedels zijn echt ideaal wanneer je weinig tijd hebt, want ze hebben maar een heel korte bereidingstijd. Ik maak ze graag met veel groenten, zeker als ik de noedels volledig vegetarisch hou. De hoeveelheid groenten is misschien op het eerste gezicht wat veel, maar zeg nou zelf groenten kun je eigenlijk nooit genoeg eten. Sterker nog, de meeste mensen in Nederland eten juist (veel) te weinig groenten.
En een keer geen vlees eten is ook zeker niet verkeerd. In Nederland eten we sowieso gemiddeld gezien erg veel vlees, meer dan we eigenlijk nodig hebben. Dus met deze noedels sla je twee vliegen in een klap: je eet voldoende groenten èn je eet wat minder vlees. Gewoon een keer maken dus!
En mocht je nou toch persé iets van vlees/gevogelte er bij willen eten, dan zijn mijn kipgehaktballetjes een goede aanvulling (zie foto). Recept volgt binnenkort, dus hou mijn blog in de gaten :-)
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 15 minuten
Dit heb je nodig:
Ingrediënten:
125 gram noedels
2 bosuitjes
1 stronk paksoi
50 gram taugé
1/2 groene paprika
1/2 rode paprika
1 wortel
1 eetlepel olie
6 eetlepels sojasaus (bij voorkeur een variant met minder zout)
6 eetlepels chilisaus
1/2 theelepel gemberpoeder
1 theelepel korianderpoeder
1/2 theelepel sereh
Keukenbenodigdheden:
wok
kookpan
En zo maak je het:
- Bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing, spoel na bereiding af met koud water en zet even apart
- Snijd eerst alle groenten: de bosuitjes in ringetjes, de paprika's in kleine stukjes, de wortel in dunne reepjes en de paksoi in wat grovere stukken
- Verwarm de olie in de wok op middelhoog vuur en bak hier de wortel en paprika in aan
- Voeg na enkele minuten de bosuitjes en de harde delen van de paksoi toe en bak dit even mee
- Voeg nu ook de bladeren van de paksoi toe en roer even goed door
- Vervolgens voeg je de noedels toe en roer je wederom alles even goed door
- Breng de noedels op smaak met de sojasaus, chilisaus, gemberpoeder, korianderpoeder en sereh. Zorg dat alles goed met elkaar vermengt is
- Zet het vuur wat hoger en voeg tenslotte ook de taugé toe
- Bak kort nog even goed aan, zodat alles goed warm en vermengd is maar de taugé nog wel knapperig is
- Eet smakelijk!