Met cornflakes kun je een heerlijk krokant korstje maken voor je kipfilet. Het is eigenlijk ontzettend eenvoudig, maar wel heel erg lekker.

Ik bereid de kipkrokantjes in de oven, maar het zou ook in een koekenpan kunnen. In de oven is natuurlijk wel een stukje calorievriendelijker, omdat je geen gebruik hoeft te maken van boter of olie om in te bakken.

Ik heb per persoon twee wraps gerekend, maar het ligt er natuurlijk ook maar net aan hoeveel vulling je er in doet en niet onbelangrijk, of je een grote eter bent of niet.


Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 10 minuten + 15 minuten oventijd

Dit heb je nodig:
Ingrediƫnten:
4 kant en klare wraps
2 kipfilets
1 ei
1 tomaat
1 komkommer
sla
50-75 gram cornflakes
20 gram bloem
peper
zout
evt saus zoals knoflooksaus of cocktailsaus

Keukenbenodigdheden:
oven

En zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Doe de cornflakes in een plastic zakje en verkruimel deze (eventueel met behulp van een deegroller)
  • Doe de cornflakes in een schaaltje
  • Doe de bloem in een ander schaaltje en het losgeklopte ei in een derde schaaltje
  • Snijd de kipfilets in blokjes van ongeveer 3 bij 4 cm (andere grootte kan natuurlijk ook, hoe kleiner je ze maakt hoe meer cornflakes je nodig hebt)
  • Breng de blokjes op smaak met peper en zout
  • Wentel vervolgens achtereenvolgens door de bloem, het ei en de cornflakes (zorg ervoor dat ze helemaal rondom bedekt zijn) en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier
  • Bak de kip in ongeveer 15 minuten krokant in de oven
  • Snijd de tomaat en komkommer in plakjes
  • Was enkele blaadjes sla en snijd deze in reepjes
  • Besmeer eventueel de wraps met een saus naar keuze
  • Leg daarop de sla, komkommer en tomaat en daarop de kip
  • Even oprollen en eet smakelijk!