Deze Oosterse kipgehaktballetjes smaken heerlijk bij de noedels met soja- en chilisaus, waar ik het recept eerder deze maand van plaatste.
Deze gehaktballetjes zijn overigens ook heerlijk als borrelhapje, net als deze Indonesische gehaktballetjes. Wist je trouwens dat je deze ook prima met kipgehakt kunt maken?!

Ik heb gekozen voor kipgehakt, omdat ik dat zelf lekkerder vind dan runder- of varkensgehakt. Ben je echter niet zo'n liefhebber van kip dan kun je dat natuurlijk ook prima gebruiken. De smaak van kip is wat milder, waardoor de Oosterse smaken extra goed naar voren komen. En dat kunnen deze gehaktballetjes echt prima hebben.

Mocht je nog wat over houden, dan kun je ze heel goed invriezen. Heb je meteen wat lekkers in huis wanneer je een keer geen tijd of zin hebt om te koken.
Wat extra op voorraad hebben is sowieso nooit verkeerd, want als je altijd wat achter de hand hebt ben je meteen minder snel geneigd om je te laten verleiden door een vette hap. En zeg nou zelf, eigenlijk is dit veel lekkerder toch...


Aantal personen: 4 (3-4 gehaktballetjes per persoon)
Bereidingstijd: 30 minuten

Dit heb je nodig:

Ingrediënten:
500 gram kipgehakt
40 gram paneermeel
1 eidooier
1 bosuitje
2 teentjes knoflook
1 eetlepel chilisaus
1 eetlepel sojasaus
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel gemberpoeder
1/2 theelepel chili vlokken
een flinke scheut zonnebloemolie om in te bakken

Keukenbenodigdheden:
grote kom om te mengen
koekenpan

En zo maak je het:

  • Snijd het bosuitje en de knoflook fijn
  • Doe alle ingrediënten (behalve de zonnebloemolie) in een kom
  • Kneed alles goed door totdat alle ingrediënten mooi verdeeld zijn
  • Vorm van het gehaktmengsel ongeveer 12 tot 16 balletjes van gelijke grootte
  • Verwarm de olie in een koekenpan
  • Bak de gehaktballetjes in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar
  • Serveer bijvoorbeeld met deze noedels
  • Eet smakelijk!