Deze kipschotel met spekjes is echt heel eenvoudig te maken. Eenmaal in de pan laat je het lekker rustig pruttelen en heb je er weinig omkijken naar.
Als groenten heb ik ui, champignons, winterwortel en doperwten gebruikt, maar mocht je nog wat restjes in de koelkast hebben liggen dan is dit de perfecte gelegenheid om ze op te maken. Wat paprika of tomaat zou hier bijvoorbeeld ook prima in verwerkt kunnen worden. Of wat dacht je van sperziebonen?
Ik serveerde de schotel met lekker smeuïge aardappelpuree, maar rijst zou er ook zeker heel goed bij passen.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Dit heb je nodig:
Ingrediënten:
4 kipfilets
1 ui
250 gram champignons
2 winterwortels
100 gram (bevroren) diepvries doperwten
100 gram spekreepjes
2 blikjes tomatenpuree
1 kippenbouillonblokje (voor 1/2 liter)
250 ml witte wijn
scheut slagroom
2 eetlepels olie
1 theelepel tijm
versgemalen peper
Keukenbenodigdheden:
wok of hapjespan met deksel
En zo maak je het:
- Snijd de kipfilet in stukjes van gelijke grootte en breng op smaak met peper
- Snipper de ui en snijd champignons en wortel in plakjes
- Verhit een eetlepel olie in de wok of hapjes pan en bak de kipfilet hierin rondom aan
- Haal de kipfilet uit de pan en hou apart
- Verhit de rest van de olie en fruit de ui hier in aan samen met de spekjes
- Wanneer de ui glazig is, voeg je de wortel toe
- Voeg vervolgens ook de tomatenpuree toe en bak gedurende twee minuten mee
- Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg witte wijn toe
- Breng het geheel aan de kook en laat 10 minuten op zacht vuur met deksel op de pan pruttelen
- Schep af en toe even om
- Voeg dan de champignons en kipfilet toe en laat met deksel op de pan nogmaals 10 minuten op zacht vuur pruttelen
- Haal de deksel van de pan en voeg de doperwten toe
- Wanneer de doperwten zacht zijn voeg je slagroom naar smaak toe
- Verwarm nog even goed door en controleer of de kip gaar is
- Breng het gerecht op smaak met versgemalen peper en tijm
- Vind je de saus te dun laat deze dan nog even wat inkoken
- Serveer de kipschotel in een mooie schaal of op een bord en serveer daar (bijvoorbeeld) aardappelpuree bij
- Eet smakelijk!