Soms heb je van die dagen dat de maaltijd vooral niet te ingewikkeld moet zijn. Deze wokschotel is daar een perfect voorbeeld van. Als je nog wat gekookte aardappels over hebt van gisteren, dan kun je ze hierin heel eenvoudig verwerken. Zonde om weg te gooien!
Verse spinazie kun je gewassen en ongewassen kopen. Heb je gewassen spinazie dan adviseer ik deze toch nog even goed om te spoelen, want de ervaring leert dat er ook dan toch nog regelmatig wat zand in achter is gebleven.
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 40 minuten
Dit heb je nodig:
Ingrediƫnten:
2 kipfilets
300 gram vastkokende aardappels
250 gram verse spinazie
10 cherrytomaten
1 ui
1 teentje knoflook
1/2-1 theelepel komijn
1 theelepel paprikapoeder
versgemalen zwarte peper
zout
Keukenbenodigheden:
kookpan
wok
En zo maak je het:
- Schil de aardappels en kook deze in water met een beetje zout gaar in ongeveer 15 - 20 minuten
- Laat ze een beetje afkoelen en snijd dan in stukken
- Snipper de ui en halveer de cherrytomaten
- Verhit de olie in de wok en fruit hierin de ui aan
- Pers de knoflook uit of snijd deze fijn en voeg deze toe
- Doe komijn en paprikapoeder erbij en schep het geheel goed om (begin met een halve theelepel komijn en voeg eventueel nog wat meer toe als je dat lekker vindt)
- Snijd intussen de kipfilet in blokjes en doe deze erbij
- Bak in ongeveer 5 minuten (redelijk) gaar en voeg vervolgens de spinazie toe
- Schep regelmatig om tot de spinazie geslonken is
- Voeg dan de aardappels toe en bak het geheel nog ongeveer 5 minuten
- Doe de cherrytomaten erbij en breng op smaak met peper en zout
- Verwarm alles nog even door totdat ook de cherrytomaten goed warm zijn
- Eet smakelijk!