Kibbeling, ik vind het heerlijk. Als je denkt dat het veel werk is om het zelf te maken, dan heb je het helemaal mis. In een handomdraai maak je zelf heerlijke kibbeling!
In dit recept gebruik ik een vrij grote hoeveelheid kabeljauw voor twee personen. Ik ben er hierbij vanuit gegaan dat er naast de kibbeling hooguit nog een salade gegeten wordt. Wil je de kibbeling onderdeel van een hoofdgerecht maken, dan zou ik de hoeveelheid verminderen tot 300-350 gram.
Bij kibbeling eet ik het liefst een eenvoudige salade gemaakt van kropsla of ijsbergsla. Eventueel met wat tomaat en komkommer er door en een friszure dressing.
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 10 minuten
Dit heb je nodig:
Ingrediƫnten:
500 gram kabeljauwfilet
4 eetlepels melk
2 eetlepels bloem
1 eiwit
cajunkruiden
versgemalen zwarte peper
zout
Keukenbenodigdheden:
frituurpan
En zo maak je het:
- Verwarm de frituurolie tot 170 graden
- Snijd de kabeljauw in gelijke stukken
- Maak een papje van de bloem en de melk
- Klop een eiwit stijf en spatel deze door het papje
- Breng dit op smaak met cajunkruiden, zwarte peper en zout
- Haal de kabeljauw door het beslag en frituur in kleine hoeveelheden in ongeveer 5 minuten gaar en mooi goudbruin van kleur
- Laat op een velletje keukenpapier uitlekken voor je het opdient
- Eet smakelijk!