Het is alweer een flinke tijd geleden dat we een tajine kochten en eigenlijk komt hij niet zo vaak uit de kast als de bedoeling was. Waarom? Geen idee eigenlijk! Want ik vind gerechten uit de tajine echt heerlijk.

Meestal maken we een gerecht met kip in de tajine, maar deze schotel met vis is ook super lekker!

Heb je geen tajine? Niet getreurd! Dit gerecht is ook te bereiden in een hapjespan, zolang er maar een deksel op zit!


Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 60 minuten

Dit heb je nodig:
Ingrediƫnten:
2-4 zeetongen
4 vastkokende aardappels
4 tomaten
2 rode puntpaprika's
1/2 courgette
1 ui
2 teentjes knoflook
250 ml water
1 bouillonblokje voor 500 ml visbouillon
1 eetlepel olie
1 blikje tomatenpuree
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel komijn
1 theelepel korianderzaad
1/2 theelepel kaneel
1 draadje saffraan
verse peterselie
peper
zout

optioneel:
allesbinder/maizena
stokbrood

Keukenbenodigdheden:
tajine

En zo maak je het:

  • Snijd de ui in ringen en aardappels, tomaten, paprika's en courgette in grove stukken
  • Verhit een eetlepel olie in de tajine en pers de knoflook er in uit
  • Voeg als eerste de ui toe en laat deze glazig worden
  • Voeg dan aardappels, paprika en courgette toe en laat ongeveer vijf minuten meebakken
  • Voeg tenslotte de tomaat en de tomatenpuree toe en bak nogmaals zo'n vijf minuten
  • Doe het water en bouillonblokje erbij en doe de deksel op de tajine
  • Wanneer het water kookt voeg je paprikapoeder, komijn, korianderzaad, kaneel en saffraan toe
  • Laat met deksel op de tajine ongeveer 20 minuten koken
  • Bestrooi de zeetongen met peper en zout en leg deze bovenop de groenten in de tajine
  • Schep wat van de saus over de vis om de smaak er goed in te laten trekken
  • Zet het deksel weer op de tajine en laat nog zo'n 20 minuten pruttelen tot de vis gaar is
  • Haal de deksel van de tajine en laat het vocht nog tien minuten zonder deksel inkoken (als de saus te waterig blijft kun je deze indikken met een beetje allesbinder of maizena)
  • Bestrooi de schotel met verse peterselie
  • Serveer met vers stokbrood
  • Eet smakelijk!