Ik had onlangs kleine quichevormpjes gekocht, maar ze nog niet uitgeprobeerd. Daarom werd het weleens tijd om een lekker quicherecept te schrijven.
Ik gebruik bladerdeeg in plaats van deeg voor hartige taart, omdat deze wat vetter is en daardoor minder hard zal worden. Maar deeg voor hartige taart kun je natuurlijk wel gewoon gebruiken mocht daar je voorkeur naar uit gaan.
Het is heel lekker om bij de quiche een salade te serveren.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten + 40 minuten oventijd
Dit heb je nodig:
Ingrediƫnten:
4 plakjes bladerdeeg
175 gram hamblokjes
200 ml slagroom
130 gram geraspte kaas
4 eieren
1 paprika (oranje of rood)
1 lente uitje
3 theelepel provencaalse kruiden
2 theelepels paprikapoeder
versgemalen vierseizoenen peper
zout
Keukenbenodigdheden:
4 quichevormpjes van 14 cm
oven
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Vet de quichevormpjes in met een beetje boter
- Rol de plakjes bladerdeeg met een deegroller een beetje uit en bekleed hiermee de vormpjes
- Snijd de overhangende randjes er af en prik de bodem op enkele plekken in met een vork
- Snijd de paprika in blokjes en de lente ui in ringetjes
- Meng de eieren en slagroom in een kom
- Voeg hier de hamblokjes, paprika, lente ui en geraspte kaas aan toe en meng het geheel goed
- Breng op smaak met provencaalse kruiden, paprikapoeder, peper en zout
- Schenk het mengsel in de quichevormpjes en zet deze gedurende 40 minuten in de voorverwarmde oven (ze zullen aardig bol gaan staan, maar dit komt goed zodra ze uit de oven komen)
- Haal ze uit de vormpjes en leg op een bord
- Eet smakelijk!