Belofte maakt schuld! In augustus liet ik jullie ingrediƫnten opnoemen om een recept mee te maken en het lot bepaalde dat ik zoete aardappel, champignons en gember zou gaan combineren. Op zich niet echt een heel lastige combinatie, maar het heeft toch even wat tijd gekost voordat ik tevreden was!

En dit is het dus geworden: spiesjes met zoete aardappel, champignons gevuld met ricotta met gember, omwikkelt met ontbijtspek. Ik zeg bon appetit!


Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 15 minuten

Dit heb je nodig:
Ingrediƫnten:
1-2 grote zoete aardappels (je moet er 12 blokjes van 3 bij 3 cm uit kunnen halen)
12 champignons
12 plakken ontbijtspek
100 gram ricotta
1 theelepel gemberpoeder
2 handjes rucola

Keukenbenodigdheden:
kookpan
grillpan
4 lange houten spiesjes

En zo maak je het:

  • Schil de zoete aardappel en snijd er 12 blokjes van gelijke grootte van (ongeveer 3 bij 3 cm)
  • Doe de blokjes aardappel in een kookpan en vul deze zover met water tot ze net onder staan
  • Breng aan de kook en laat ongeveer vijf minuten koken
  • Giet de aardappels af en laat een beetje afkoelen
  • Meng intussen de ricotta met het gemberpoeder
  • Snijd van de champignons de steeltjes af en hol ze een beetje uit
  • Vul de champignons met de ricotta en wikkel om iedere champignon een plakje ontbijtspek
  • Doe aan ieder spiesje om en om drie champignons en drie blokjes zoete aardappel
  • Zet de grillpan op het vuur en als deze goed warm is grill je de spiesjes ongeveer 3 minuten per kant tot het ontbijtspek mooi bruin en krokant is (als het ontbijtspek aan de pan blijft plakken moet je ze nog wat langer in de pan laten liggen)
  • Leg wat rucola op een bord en daar bovenop twee spiesjes per persoon
  • Eet smakelijk!