Avocado's, je houdt er van of je houdt er juist echt niet van. Persoonlijk vind ik ze heerlijk.

Het meest bekende gerecht met avocado moet toch wel de guacemole zijn. Maar ook op de boterham of in een salade vind ik de avocado een heerlijke smaakmaker.

In koolhydraat arme gerechten kom je avocado tegenwoordig ook best vaak tegen. Deze avocadomousse zou ook in die categorie op zijn plaats zijn. Ik heb hem in de categorie voorgerechten geplaatst, omdat ik dit gerecht ook heel mooi vind passen in een meergangenmenu.

In dit recept gebruik ik een bakring om de mooie vorm te creëren. Heb je deze niet dan kun je het natuurlijk ook in een mooi glaasje opdienen.


Aantal personen: 1
Bereidingstijd: 10 minuten


Dit heb je nodig:
Ingrediënten:
75 gram garnalen
1 avocado
1 flinke theelepel crème fraiche
een klein beetje ketchup
een klein beetje mayonaise
een snufje chilipoeder
verse basilicum
peper
zout

En zo maak je het:

  • Halveer de avocado, verwijder de pit en de schil
  • Prak de avocado in een schaaltje en voeg hier de crème fraîche aan toe
  • Meng tot het een mooie mousse geworden is
  • Breng de mousse op smaak met peper, zout en chilipoeder
  • Doe de garnalen in een ander schaaltje en voeg een klein beetje ketchup en mayonaise toe om het een mooi geheel te maken
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Doe de avocadomousse in een bakring en drukt zachtjes aan
  • Doe hier de garnalen op en druk nogmaals zachtjes aan
  • Verwijder vervolgens voorzichtig de bakring
  • Garneer met wat verse basilicum
  • Eet smakelijk!