Deze bladerdeegsterren gevuld met zalm zijn een heerlijk voorgerecht voor bijvoorbeeld een kerstdiner. Maar ook voor andere gelegenheden is dit een feestje op je bord. De vorm van het bladerdeeg kun je uiteraard desgewenst aanpassen.
Roomkaas en zalm zijn een veelgebruikte combinatie en dat is niet voor niets. Ze vullen elkaar bijzonder goed aan. Ook basilicum en tomaat worden veelvuldig samen gebruikt. Maar ook allen gecombineerd gaat het perfect samen.
Ben je nou geen visliefhebber dan kun je de zalm ook vervangen door blokjes ham of stukjes kipfilet. Of wat dacht je van een vegetarische variant met gegrilde paprika in plaats van zalm?
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 10 minuten + 20 minuten oventijd
Dit heb je nodig:
Ingrediƫnten:
4 velletjes bladerdeeg
50 gram gerookte zalm
2 eetlepels roomkaas
8 blaadjes basilicum
14 cherrytomaatjes
1 ei
rucola
tuinkers
handje sesamzaadjes
versgemalen peper
Keukenbenodigdheden:
bakplaat met bakpapier of siliconenmatje
oven
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snijd uit ieder velletje bladerdeeg een ster (zorg dat alle sterren dezelfde vorm hebben)
- Snijd de gerookte zalm en 8 cherrytomaatjes in kleine stukjes
- Doe deze in een schaaltje, doe de roomkaas erbij en meng het geheel goed
- Scheur de basilicum in stukjes en voeg deze toe aan het roomkaasmengsel
- Breng op smaak met wat peper
- Leg twee sterren naast elkaar op de bakplaat
- Schep op iedere ster een flinke lepel van het roomkaasmengsel en spreid het een beetje uit (zorg dat je een beetje van de randen af blijft)
- Leg vervolgens de andere sterren er op en druk de randjes voorzichtig aan met een vorkje
- Klop het ei los in een schaaltje en bestrijk de sterren met wat ei
- Strooi er sesamzaadjes over en bak de sterren in ongeveer 15-20 minuten af in de oven
- Leg wat rucola op twee borden
- Halveer de cherrytomaatjes en leg op ieder bord aan de rand zes helften
- Leg op ieder bord een bladerdeegster en bestrooi met wat tuinkers
- Eet smakelijk!
180 graden 20 minuten