Zo'n kipcocktail is altijd een leuke opening van een etentje. Het is snel klaar, ziet er mooi uit en niet onbelangrijk het is ontzettend lekker!
Ik vind het het allerlekkerst om kipfilet zelf te roken in mijn rookoventje, maar je kunt ook prima gerookte kipfilet uit de winkel gebruiken. Ik vind de buitenkant altijd aan de droge kant, dus die zou ik er af snijden. In plaats van verse ananas kun je ook een blikje ananas gebruiken. Je hebt dan voldoende aan de helft van een klein blikje.
De komkommer kun je in leuke lintjes bovenop de cocktail doen zoals op de foto, maar het is ook heel lekker om er blokjes van te snijden en deze in de cocktail zelf te verwerken. Persoonlijk vind ik het er met de lintjes bovenop wel heel leuk uit zien.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Dit heb je nodig:
Ingrediënten:
1 gerookte kipfilet
1/2 appel (elstar)
1 plak ananas
versgemalen peper
enkele reepjes komkommer
cocktailsaus:
2 eetlepels mayonaise
1/2 eetlepel ketchup
1 eetlepel whisky
En zo maak je het:
- Meng de ingrediënten van de cocktailsaus door elkaar en zet tot gebruik in de koelkast
- Snijd de kipfilet, ananas en appel in blokjes van ongeveer gelijke grootte
- Voeg de cocktailsaus toe en schep enkele malen goed om zodat de saus zich vermengt met de overige ingrediënten\
- Breng op smaak met versgemalen peper
- Snijd dunne reepjes van een stuk komkommer
- Doe de kipcocktail in een leuk glas en maak af met de komkommerlintjes
- Eet smakelijk!