Mexicaans eten vind ik heerlijk. Bij ons staan nachos uit de oven met heel veel gesmolten kaas regelmatig op tafel. Deze keer ben ik voor een andere variant met nachos gegaan. Ik heb er namelijk een salade mee gemaakt. Ook een aanrader!

Deze salade doet het super goed als bijgerecht bij Mexicaanse gerechten. Hij is ook heerlijk om te serveren als hapje op een feestje met een lekker koud Mexicaans biertje erbij.

Wij aten deze salade als bijgerecht bij de bbq. Een keer wat anders dan de standaard salade van komkommer en tomaat die je overal ziet.


Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten


Dit heb je nodig:
Ingrediënten:
150 gram nachos
2 tomaten
½ avocado
½ blikje mais
½ komkommer
½ rode paprika
2 eetlepels crème fraiche
2 eetlepels rode wijnazijn
1 eetlepel komijn
1 eetlepel gemalen chilivlokken
beetje zout
beetje gemalen zwarte peper

En zo maak je het:

  • Snijd de avocado, komkommer, tomaat en paprika in even grote blokjes en doe ze in een kom
  • Voeg er vervolgens een half blikje mais aan toe
  • Maak een dressing van rode wijnazijn met komijn, chilivlokken, peper en zout en meng de dressing met de salade
  • Doe de salade in het midden van een schaal en omring deze met de nachos. Schep er twee eetlepels crème fraîche op
  • Eet smakelijk!