Ik was deze appelroosjes al op diverse sites tegengekomen, maar het kwam er maar niet van om ze ook zelf eens te maken.
Ze zijn ontzettend eenvoudig te maken, terwijl het er uit ziet of je er heel veel werk aan gehad hebt.
Ik heb ze in de categorie 'desserts' gezet, maar eigenlijk zijn ze ook heel geslaagd als traktatie of voor op een feestje. Maak je ze als dessert, dan is het heel lekker om er vanille ijs bij te serveren.
Zoals op de foto te zien is, zijn mijn roosjes een beetje te donker geworden in de oven. Let dus heel goed op dat het niet te hard gaat!
Aantal porties: 10
Bereidingstijd: 15 minuten + 20 minuten oventijd
Dit heb je nodig:
Ingrediƫnten:
6 plakjes bladerdeeg
2 rode appels
4 eetlepels suiker
1 theelepel citroensap
1 theelepel kaneel
water
poedersuiker
boter om in te vetten
Keukenbenodigdheden:
oven
muffinvorm
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en leg drie plakjes bladerdeeg aan elkaar
- Snijd ze plakjes vervolgens in vijf even brede repen (in de lengte doorsnijden) In totaal heb je dus 10 repen
- Snijd de rode appels in dunne plakjes
- Doe de appel in een steelpannetje en zet het geheel net onder water
- Voeg daar twee eetlepels suiker, 1 theelepel citroensap en een halve theelepel kaneel aan toe en breng dit aan de kook
- Kook de appels ongeveer 2 minuten, totdat ze zacht zijn zodat je ze kunt buigen
- Giet vervolgens voorzichtig af en laat ze goed uitlekken (dep eventueel een beetje droog met een schone theedoek)
- Meng de overgebleven suiker met een halve theelepel kaneel en strooi dit over de repen bladerdeeg
- Leg de appelplakjes vervolgens op de bovenste helft van de deegstrook zodat deze met de rode schil boven het deeg uit komen. Zorg ervoor dat de appelpartjes elkaar een beetje overlappen en ze niet allemaal even ver boven het deeg uit steken, dat geeft een leuk speels resultaat)
- Vouw vervolgens de onderste helft van de deegstrook om en druk zachtjes aan
- Rol daarna de deegstrook zo strak mogelijk op zodat je mooie roosjes krijgt
- Vet de muffinvorm in en zet hier voorzichtig de roosjes in
- Bak in ongeveer 20 minuten gaar, maar zorg dat je de roosjes in de gaten houdt zodat ze niet verbranden (op mijn foto zie je dat de randjes helaas wat te donker geworden zijn)
- Als de roosjes gaar zijn bestrooi je ze met poedersuiker
- Eet smakelijk!